REZULTATE FINANCIARE 2018: Grupul ARLO, profit net în scădere cu 39,83%

I.M.
Piaţa de Capital / 25 martie 2019

Grupul ARLO, profit net în scădere cu 39,83%

Compania ALRO (ALR), a înregistrat o scădere a profitului net în anul 2018, cotat la 225,9 milioane de lei, cu 39,83% mai puţin faţă de anul 2017, când profitul net a fost de 317,68 milioane de lei.

Această scădere se datorează îmbunătăţii rezultatelor din ultimii ani, în linie cu accentul pus pe produsele cu valoare adăugată mare şi a fost susţinută de preţuri de vânzare mai mari la alumină şi aluminiu, dar care a fost partial contrabalansată pe parcursul anului 2018 de costurile mai mari cu materiile prime şi de preţurile de achiziţie a utilităţilor, în linie cu preţurile de pe pieţele specifice.

Scăderea profitului net este în legătură directă cu faptul că Grupul ALRO a investit aproape 305 milioane de lei în proiecte de investiţii.

Marian Năstase, Preşedinte al Consiliului de Administraţie al ALRO, a declarat: "Această tranzacţie (încheierea plasamentului privat de acţiuni de la BVB, n.r.) aduce România mai aproape de obiectivul său de a trece la statutul de piaţă emergentă, în timp ce s-a majorat numărul acţiunilor tranzacţionabile la Bursa de Valori Bucureşti şi Compania are o nouă structură a acţionariatului, începând cu sfârşitul anului 2018. Ca rezultat direct, la începutul anului 2019, ALRO a intrat în indicii BET şi BET-TR, fiind una dintre cele 16 companii incluse în indicele BET."

Turbulenţele din industria aluminiului din prima parte a anului 2018 au adăugat imprevizibilitate, dar au oferit în acelaşi timp oportunităţi pentru creşterea livrărilor către Europa, cât timp sancţiunile impuse împotriva Rusal de către Guvernul Statelor Unite au fost în vigoar, informează compania printr-un comunicat remis pe pagina de internet a Bursei de Valori Bucureşti.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. chiar sunt curios dupa asa stire ce se intampla maine pe bursa

    1. O PARTE DIN ACTIUNILE ALRO , AU FOST CUMPARATE DE NISTE SMECHERI , ASTA E TOT !!! NISTE INDIVIZI ISTETI , CARE AU FOST INFORMATI DINAINTE , AU FOST SFATUITI , AU FOST AJUTATI CU INFORMATII !!! LE-AU CUMPARAT FIX IN MOMENTUL POTRIVIT , CA SA BENEFICIEZE DE DIVIDENDUL URIAS , DE 13 - 14 % !!! AU CASTIGAT ASTFEL , PESTE 74 000 000 LEI , DOAR FIINDCA LE-AU CUMPARAT LA MOMENTUL POTRIVIT !!! ASA , SA TOT FACI , AFACERI , IN ROMANIA !!! CREZI TU , D-LE ANONIM , CA LE-AU CUMPARAT , DOAR FIINDCA SINT EI GENII ???

      ce zici tu STATY e de domeniul SF ..

      probabil crezi in prea multe teori ale conspiratiei ....daca nu esti jucator la bursa mai bine taci sau doar comentezi sa te afli in treaba tipic Romanesc  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb