REZULTATE FINANCIARE LA 9 LUNI Scădere la venituri şi spor la profit pentru Electrica SA

A.T.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Energie / 17 noiembrie 2014

Scădere la venituri şi spor la profit pentru Electrica SA

Electrica SA a anunţat, vineri, că a înregistrat un profit net pe primele nouă luni din 2014 mai mare cu 4% decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Astfel, profitul net consolidat a fost de 306 milioane lei, iar profitul operaţional a urcat la 372 milioane lei, conform unui comunicat remis redacţiei.

Veniturile Electrica au totalizat, în perioada menţionată, 3,558 miliarde lei, în scădere cu 10% faţă de primele nouă luni din 2013. În acelaşi interval de timp, Electrica SA a reuşit o diminuare a cheltuielilor cu 12%, până la 3,186 miliarde lei, mai arată sursa citată.

În cel de-al treilea trimestru din 2014, profitul net a fost de 109 milioane lei, cu un plus de 1% faţă de trimestrul al doilea din 2014.

Directorul general al companiei, Ioan Roşca, a declarat: "Din punct de vedere financiar, am continuat direcţia de monitorizare strictă şi reducere a costurilor, de încadrare în ţintele stabilite de către reglementator pentru activitatea reglementată, precum şi eficientizarea activităţii în zona competitivă, în aşa fel încât performanţele noastre să ne menţină pe poziţia de lider. În perioda analizată, am demarat implementarea unei etape importante din planul de acţiune pentru îmbunătăţirea guvernanţei corporative. Acum putem spune că avem şi avantajul unui nou Consiliu de Administraţie, format din profesionişti cu o expertiză dovedită".

Domnia sa afirmă că explicaţia scăderii venitului se regăseşte în evolutia consumului de energie, în linie cu consumul naţional, în pierderea unor consumatori care provocau probleme pentru Electrica în zona de lichidităţi, precum şi în preţurile finale la consumatorii din piaţa competitivă.

Conducerea Electrica susţine că a reuşit să reducă semnificativ costurile, în primul rând prin achiziţia de energie la preţuri mai mici, precum şi prin creşterea eficienţei în zona cheltuielilor operaţionale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5156
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2830
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8940
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.6995

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb