REZULTATE LA NOUĂ LUNI  Veniturile Cosmote au scăzut, iar cele ale Romtelecom au crescut

I.P.
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 7 noiembrie 2014

Veniturile Cosmote au scăzut, iar cele ale Romtelecom au crescut

Anastasios Tzoulas, chief financial officer, grupul Telekom Romania: "Măsurile de reglementare şi fiscale neprevăzute şi investiţiile pentru trecerea la brandul T ne-au limitat capacitatea să investim în iniţiative comerciale"

Telekom Romania Communications - aproximativ 1,4 millioane de abonaţi TV

Telekom Romania Mobile Communications - venituri în creştere cu 5% în trimestrul al treilea

Telekom Romania Communications, fostul Romtelecom, a raportat o creştere de 2,4% în primele nouă luni ale anului, la 457,7 milioane de euro, în timp ce Telekom Mobile, fostul Cosmote, a consemnat o scădere cu 2,6%, la 326,8 milioane de euro în aceeaşi perioadă, potrivit unui comunicat al OTE Group. Din luna septembrie, Romtelecom şi Cosmote operează sub brandul Telekom al grupului german Deutsche Telekom.

Anastasios Tzoulas, Chief Financial Officer, grupul Telekom Romania, a declarat: "Cifrele arată impactul semnificativ pe care le-au avut o serie de măsuri de reglementare şi fiscale neprevăzute, la care se adaugă investiţiile necesare pentru trecerea la brandul T. Aceşti factori ne-au limitat considerabil capacitatea să investim în iniţiative comerciale şi, indirect, a afectat atragerea de noi contracte. Cu toate acestea, creşterea constantă pe zone cheie, cum ar fi segmentul de business, veniturile din broadband sau numărul de clienţi postpaid, reprezintă o bază solidă pentru a continua consolidarea poziţionării ca reţea integrată care oferă soluţii complete".

În ciuda condiţiilor de piaţă, cele două companii au continuat investiţiile planificate şi în trimestrul al treilea, potrivit unui comunicat. Cele mai multe investiţii din 2014 vizează, în principal, extinderea reţelelor FTTH, 3G şi 4G.

Telekom Romania Communications (fost Romtelecom) - veniturile pentru trimestrul al treilea au rămas stabile

Pentru primele 9 luni, Telekom Romania Communications a raportat o creştere a veniturilor de 2,4% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, având valoarea de 457,7 milioane euro. Veniturile pentru trimestrul al treilea 2014 au rămas stabile, fiind de 151,3 milioane euro. "Nivelul EBITDA (n.r. profit înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare) pentru primele 9 luni a fost afectat de introducerea taxei pentru construcţii speciale, cu impact semnificativ asupra companiei care deţine, istoric, o infrastructură bazată pe cupru şi canalizaţii", informează comunicatul de presă.

Strategia companiei, orientată cu precădere spre livrarea de conţinut TV, a dus la menţinerea ritmului de creştere a bazei de clienţi, al căror număr a ajuns la aproximativ 1,4 milioane în trimestrul al treilea 2014. Numărul clienţilor de Internet s-a menţinut la acelaşi nivel comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Veniturile aferente celor două segmente au continuat să înregistreze creşteri de 7% pentru televiziune, respectiv 6% pentru Internet broadband în trimestrul al treilea 2014. Aceste creşteri ale veniturilor generate de cele două segmente compensează parţial scăderea de 14% a celor de voce fixă.

Numărul de abonamente a fost de 4,8 milioane pentru trimestrul trei 2014, rămânând stabil în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Telekom Romania Communications a avut venituri mai mari cu 38% pe segmentul soluţiilor IT&C în trimestrul trei, generate, în principal, de contracte pentru soluţii de sisteme şi proiecte IT&C.

Alte activităţi care nu sunt specifice domeniului principal de activitate al companiei au avut creşteri de peste 100% datorate, în principal, capitalizării portofoliului de proprietăţi imobiliare.

Telekom Romania Mobile Communications (fost Cosmote) - evoluţie stabilă în T3

Telekom Mobile, fostul Cosmote, a consemnat, în primele nouă luni, o scădere cu 2,6%, la 326,8 milioane de euro, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Comunicatul Telekom România precizează: "În trimestrul trei 2014, evoluţia Telekom Romania Mobile Communications a fost una stabilă. (...)În primele 9 luni ale anului 2014 comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2013, baza de clienţi business a crescut cu 6,4%, în timp ce veniturile din segmentul B2B au crescut cu 12,7%. (...)

Baza de clienţi postpaid a crescut, de asemenea, cu 3% la 9 luni y-o-y, ajungând la 26,8% din totalul bazei de 5,9 milioane de clienţi ai Telekom Romania Mobile Communications (inclusiv Zapp).

Excluzând impactul tarifelor de interconectare, veniturile totale ale Telekom Romania Mobile Communications în trimestrul trei 2014 ar fi înregistrat o creştere cu 9% în comparaţie cu aceeaşi perioadă din anul precedent".

Veniturile totale în trimestrul trei au fost de 107 milioane euro, în creştere cu 5% faţă de T2 2014.

Traficul de date a crescut mai mult de două ori faţă de trimestrul trei 2013, înregistrând o creştere considerabilă de 125% y-o-y.

Serviciile 4G s-au extins în mod semnificativ, generând o creştere de 75% a traficului de date şi o dublare a numărului de utilizatori activi 4G în T3, comparativ cu T2 2014. De asemenea, veniturile din internet de mare viteză au menţinut trendul ascendent din semestrele precedente, înregistrând o creştere de 26% faţă de anul precedent, ca urmare a investiţiilor în tehnologie.

Şi vânzările de telefoane smart au crescut de peste două ori la 9 luni, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2013, înregistrând o evoluţie de 110%.

Telekom Romania Mobile Communications oferă acoperire 4G pentru 50% din populaţia din mediul urban şi pentru 27% din totalul populaţiei (rural şi urban). În Bucureşti, acoperirea 4G este pentru 98% din suprafaţă, în timp ce în localităţile turistice Braşov şi Poiana Braşov acoperirea este de 98%, respectiv 100%.

La finalul T3 2014, OTE Group a furnizat servicii de telecomunicaţii pentru aproximativ 15,2 milioane de clienţi din Europa de Sud-Est.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb