Rezultatul alegerilor prezidenţiale din Taiwan ridică bursele asiatice

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 25 martie 2008

Rezultatul alegerilor prezidenţiale din Taiwan ridică bursele asiatice

Acţiunile tranzacţionate la bursele din Asia au crescut ieri, cele mai importante evoluţii înregistrându-le piaţa din Taiwan, în baza victoriei lui Ma Ying-jeou în alegerile prezidenţiale, care dă speranţe de îmbunătăţire a relaţiilor comerciale cu China.

Acţiunile "Taiwan Semiconductor Manufacturing" Co., cel mai mare producător mondial de cipuri la comandă, au urcat cu 4%, la 67,40 dolari taiwanezi. Acţiunile "Hon Hai Precision Industry" Co., cel mai mare producător de electronice la comandă din Taiwan, au crescut cu 5,4%, la 185,50 dolari taiwanezi. Titlurile "Cathay Financial Holding" Co., cea mai mare societate de servicii financiare din Taiwan, au câştigat 7%, stabilind un curs de 87,60 dolari taiwanezi.

Acţiunile "Eva Airways Corp"., a doua companie aeriană din Taiwan, au urcat cu 6,9%, la 20,85 dolari taiwanezi. Acţiunile "Evergreen Marine" Corp., cea mai mare companie maritimă a insulei, au crescut cu 2,2%, la 30 dolari taiwanezi.

Acţiunile "Nissan Motor" Co., al treilea producător auto din Japonia, au crescut cu 3,6%, la 890 yeni.

Directorul executiv al "Nissan", Carlos Ghosn, a declarat că vânzările companiei vor depăşi, în anul fiscal viitor, nivelul de anul acesta, datorită cererii din ţările emergente, precum Rusia şi Orientul Mijlociu.

Titlurile "Honda Motor" Co., numărul doi local în domeniu, au urcat cu 2,6%, la 2.950 yeni.

Acţiunile "Nippon Steel" Corp. al doilea producător mondial de oţel, au crescut cu 4,2%, la 493 yeni. Acţiunile "JFE Holdings" Inc., al treilea producător siderurgic din lume, au urcat cu 3,8%, la 4.660 yeni.

Indicele Taiex al pieţei din Taiwan a crescut cu 4%, la 8.865,35 puncte. Acesta a fost cel mai important câştig înregistrat după data de 14 februarie. Nikkei 225 al Bursei din Tokyo a scăzut cu 0,02%, la 12.480,09 puncte, iar Kospi al celei din Seul a urcat cu 0,6%, la 1.655,30. CSI 300 al pieţei din Shang­hai a scăzut cu 4,5%, la 3.857,09.

Bursele din Hong Kong, Aus­tralia şi Noua Zeelandă au fost închise ieri. La fel, pieţele din Europa au fost închise, datorită Paştelui catolic.

China ar putea avea o piaţă de tip Nasdaq

Autorităţile de reglementare a pieţelor financiare din China au prezentat o variantă a proiectului mult aşteptatei pieţe secundare de tip Nasdaq pentru companiile nou înfiinţate. "Noua platformă de tranzacţionare va deservi companiile în creştere şi se va axa pe sprijinirea firmelor capabile de inovaţii", informează publicaţia oficială China Securities Journal, citând autoritatea pieţei acţiunilor.

În această săptămână, autoritatea de reglementare va consulta opinia publică în legătură cu acest proiect, informaţiile apărute în presă sugerând că noua bursă ar putea fi înfiinţată în luna iunie, cel mai probabil în oraşul Shenzhen, din sudul Chinei.

Potrivit estimărilor, piaţa de tip Nasdaq va facilita accesul firmelor nou înfiinţate la capital, aceste societăţi având deseori dificultăţi în încercarea de a obţine împrumuturi de la bănci, în comparaţie cu marile companii.

Cerinţele pentru listarea la noua bursă vor fi mai flexibile comparativ cu cele ale burselor existente în Shanghai şi Shenzhen. Conform proiectului, companiile care vor dori să fie lis­tate pe noua piaţă vor trebui să aibă un profit net de minimum 10 milioane de yuani (1,4 milioa­ne de dolari) în ultimii doi ani. Pentru comparaţie, societăţile care doresc să se listeze la bursele din Shanghai şi Shenzhen trebuie să înregistreze un profit net de cel puţin 30 de milioane de yuani în ultimii trei ani.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb