Ria Novosti: Fost analist CIA propune un plan de acaparare a Siriei

A.C.
Internaţional / 28 august 2014

Administraţia de la Washington ar trebui să formeze o nouă armată siriană pentru a lupta atât împotriva Statului Islamic dar şi împotriva lui Bashar al-Assad, astfel permiţând SUA să încheie războiul sirian "în termenii săi proprii", este de părere Kenneth M. Pollack, un fost analist CIA şi Membru Senior al Centrului pe Politica din Orientul Mijlociu al Institutului Brookings, transmite Ria Novosti.

"Există, de fapt, o modalitate prin care Statele Unite să poată obţine ceea ce vrea în Siria - şi, în cele din urmă, în Irak - fără să trimită forţe americane: prin construirea unei noi armate siriene de opoziţie capabilă de înfrângerea atât a Preşedintelui Bashar al-Assad dar şi a islamiştilor mai militanţi", potrivit unui articol scris de acesta şi publicat recent de Foreign Affairs.

"De la căderea oraşului Mosul în iunie 2014, războaiele civile siriene şi irakiene s-au încurcat", afirmă Kenneth Pollack, care prezintă o foaie de parcurs detaliată pentru crearea unei noi forţe de luptă siriene. Autorul insistă că strategia "ar servi intereselor americane" atât în Siria cât şi în Irak.

Potrivit fostului analist CIA, grupul militar ar trebui să fie, iniţial, creat şi antrenat în afara Siriei: spre exemplu, în Iordania, "unde Statele Unite furnizează deja ajutor pentru rebeli", şi în Turcia. Pentru a lansa o ofensivă, Washington ar trebui să strângă cel puţin două sau trei brigăzi, fiecare constând în 1.000 - 2.000 de militari, şi să ofere acest contingent militar împreună cu arme grele, "inclusiv tancuri, transportatoare blindate, artilerie şi rachete sol-aer", a subliniat Pollack. Însă, strategia ar avea nevoie de sprijin din partea Forţelor Americane Aviatice. Pollack este de părere că sirienii, care s-au săturat atât de "tirania lui Assad" şi "fanatismul islamist", ar fi înclinaţi să sprijine noua armată şi să i se alăture drept voluntari.

În timp ce se mişcă mai adânc în teritoriul sirian, liderul opoziţiei ar putea proclama "un nou guvern provizoriu" în Siria şi să primească recunoaşterea din partea SUA şi a aliaşilor săi, scrie analistul politic. După ce noul guvern va fi proclamat, Departamentul american de stat ar antrena şi sfătui armata autorităţilor siriene "legitime". Pollack subliniază că stabilirea noului guvern ar putea dura ani de zile în statul sirian de după război, "un reprezentant special al secretarului ONU" fiind desemnat să "reţină suveranitatea" statului până când o nouă conducere va fi dezvoltată de "la bază în sus". În acelaşi timp, potrivit strategiei, SUA ar sprijini în mod activ reconstrucţia economică şi politică a statului sirian.

Ar trebui notat că această schemă descrisă de Pollack este asemănătoare cu aceea implementată în Kosovo, unde Misiunea Administraţiei Interimare a ONU a fost stabilită în 1999, în timp ce regiunea era restructurată într-o fortăreaţă NATO din fosta Iugoslavie.

Cu alte cuvinte, mai scrie Ria Novosti, un fost analist CIA, care reprezintă un centru de politici creat sub egida Institutului Brookings, creat de mogulul media pro-israelian Haim Saban în 2002, propune un plan să acapareze teritoriul unui stat suveran, care este guvernat de un preşedinte recunoscut internaţional, Bashar al-Assad.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb