RISE PROJECT: Banii primiţi de Bogdan Olteanu, plimbaţi prin companii offshore controlate de Sorin Ovidiu Vântu

George Forcoş
Anticorupţie / 31 iulie 2016

Bogdan Olteanu

Bogdan Olteanu

Actualizare 11:30 Traian Băsescu: "Ar fi un dezastru să numim o conducere politică la Banca Naţională a României"

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, că "ar fi un dezastru" să fie numită o conducere politică la Banca Naţională a României (BNR).

"Sper să fie una nepolitică. Ar fi un dezastru să numim o conducere politică la Banca Naţională şi sper ca politicienii să pună un guvernator care să vină din bancă şi foarte bun cunoscător al Băncii Naţionale şi al economiei naţionale", a afirmat Traian Băsescu, la România TV, fiind întrebat ce previzionează în cazul Băncii Naţionale a României, având în vedere că ar urma să fie numită o altă conducere a BNR.

Răspunzând unei alte întrebări referitoare la faptul că soţul copreşedintelui PNL Alina Gorghiu, Lucian Isar, pare foarte interesat de ce se întâmplă la BNR, Traian Băsescu a spus: "Da, dar sper să-şi vadă lungul nasului şi să nu vrea să ajungă guvernatorul Băncii Naţionale".

(G.F.)

--------

Banii pe care Bogdan Olteanu i-a primit pentru numirea lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării s-au plimbat prin mai multe companii offshore controlate de Sorin Ovidiu Vîntu, scrie RISE Project, care a obţinut documentele firmei din ale cărei conturi ar fi fost scoasă şpaga cash. Căsuţa poştală din Delaware era operată de Ionuţ Adrian Eftime, fost angajat al mogulului şi denunţător în acest caz.

"Încă din martie 2006, Ionuţ Adrian Eftime şi tatăl său, sindicalistul Ion Eftime, primesc puteri depline de reprezentare şi administrare a companiei offshore IT & Media Production, înregistrată în statul american Delaware. Aceasta este căsuţa poştală din conturile căreia provine milionul de euro pe care Eftime Jr. i l-ar fi predat lui Bogdan Olteanu în octombrie 2008, la sediul PNL, după numirea lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.

Procurorii DNA susţin că sursa iniţială a banilor a fost un alt offshore, Demera Investments Ltd., înregistrat în Cipru şi folosit de tandemul SOV-Liviu Luca în mai multe afaceri.

Circuitul banilor între Demera Investments şi IT & Media Production, aşa cum îl arată documentele celei din urmă, a presupus mai multe etape de «albire» a banilor.", precizează jurnaliştii RISE Project.

Puteţi consulta aici acheta realizată de jurnaliştii RISE project.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Un asemenea [...], cu stampila LIBERALA, precum mega-escrocul Bogdan OLTEANU, a ajuns vice-guvernator B.N.R.????Pe ce merite, pe ce valoare, pe ce munca sau abilitati profesionale???P.N.L.=Generato r de PUSCARIASI, Fenechiu, Orban, Olteanu....

    1. Fapul ca Olteanu a fost chemat la DNA,dupa ce amenintase cu DNA (cu strambaturile acelea anormale)

      parlamentari care incercau sa faca ceva pt cei excrocati de banci recunosc ca mi-a produs o satisfactie maxima.Dar totusi te intrebi de ce ,dupa o fapta veche de multi ani e retinut noaptea ?De ce i-au fost puse catuse ?Se executa intre ei si poporul ramane excrocat. 

      Si daca e virba de alte numiri la bnr ,Voinea si Georgescu tot o apa si-un pamant. 

      Daca atunci cand au taiat salariile (cu pensiile nu le-a iesit ,dar le-au impozitat) la dupa macroanaliza lui isarescu etc, ei si-au tras bonusuri de mil eu .....ce mai e de spus. 

      Si nu in ultimul rand , e grav ca sunt secrete veniturile nu pt valore ci pt sursa lor. 

      Cred ca multi banuiti sursele !!!!!! 

      Ce e greu de inteles? Alinuta Gorghiu si-a "executat" fostul iubit ca sa il puna la BNR pe actualul!

      Isar este critic la adresa comuniștilor din BNR de mai bine de 7-8 ani. Alina Gorghiu e nimeni pe lume, iar PNL-ul este deja preluat de către PDL.

    Perfect de acord![...] Alinuta GHORGIU, isi ruleaza, echipa de cretinoizi ce i-au trecut prin pat...Individul cu mutra tampa, Isar, mai devreme sau mai tarziu, va avea aceeasi soarta!!!!

    1. Isar nu a scris de ieri de azi(nu dati conotatie neadevarata)doar ca nu au fost preluate ideile lui.Si tot ce afirma este sustinut din date publicate de bnr si alti analisti financiari. In comparatie cu Voinea ,care e atat de infatuat pe cat e out de banking Isar e doxa.Nu trebuie sa avem opinii convergente dar sa nu vezi ca Isaur argumenteaza cu materialul clientului ?

      Isar este doar putin mai destept ca un comentator tv

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb