RITMUL ALERT IMPUS ÎN CALENDARUL DE LISTARE TREBUIE REEVALUAT Fondul Proprietatea ar mai putea întârzia la Bursă

Stefania Ciocîrlan
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Fondul Proprietatea / 13 noiembrie 2008

Dana Lulache: "Va trebui să reconsiderăm calendarul de listare a Fondului la Bursă".

Dana Lulache: "Va trebui să reconsiderăm calendarul de listare a Fondului la Bursă".

Calendarul pentru listarea Fondului Proprietatea la Bursă va trebui reconsiderat, potrivit Danei Lulache, directorul general al Fondului. Declaraţia a fost făcută, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, la o zi după ce Sebastian Vlădescu, preşedintele Comisiei pentru alegerea adminis-tratorului de fond, dădea de înţeles că procesul de selecţie a administratorului s-ar putea prelungi dincolo de data stabilită iniţial.

Calendarul de listare publicat pe siteul FP prevede ca administratorul de fond să fie desemnat până la finele acestui an.

"Întârzierea alegerii unui adminis-trator de Fond ar putea avea ca impact întârzierea listării Fondului la bursă", a anunţat, ieri, directorul general al FP, adăugând: "În programarea listării am luat deja în calcul un ritm alert, pe care va trebui cu siguranţă să îl reevaluăm".

Profit net cu 40% mai mare în primele nouă luni ale anului

"Fondul Proprietatea" a obţinut un profit net de 424,8 milioane de lei, în primele nouă luni ale anului, în creştere cu 40% comparativ cu perioada similară din 2007.

Scăderile de pe Bursă înregistrate anul acesta de unele acţiuni din portofoliul Fondului ridică semne de întrebare privind profitul pe întreg anul 2008, însă conducerea FP a preferat să nu comenteze, deocamdată, acest lucru.

"Influenţele majoare ale scăderilor de pe Bursă se vor vedea la sfârşitul anului", a menţionat directorul general al Fondului, precizând: "Am făcut estimări despre cum vom încheia anul, însă este prematur să ne pronunţăm acum asupra impactului crizei".

Afacerile Fondului au sporit cu 41% faţă de primele trei trimestre ale anului trecut, majorându-se la 458,6 milioane de lei.

Veniturile din dividende au contribuit cu 382,7 milioane de lei la cifra de afaceri raportată la finele lunii septembrie, în timp ce veniturile din dobânzi au adus 49,4 milioane de lei. Veniturile din diferenţele de curs valutar s-au cifrat la 23,9 milioane de lei.

Din cheltuielile cu activitatea curentă, în sumă de 26,3 milioane de lei, cea mai mare pondere a revenit cheltuielilor financiare, rezultate din diferenţele de curs valutar, de 17 milioane de lei. Cheltuielile operaţionale s-au ridicat, în primele nouă luni ale anului, la 9,3 milioane de lei, iar cheltuielile cu personalul au fost de 3 milioane de lei.

Până la finele lunii octombrie, Fondul a achitat dividende nete de 84,6 milioane de lei, din care Ministerul Economiei şi Finanţelor, principalul acţionar al Fondului, a primit 71,1 milioane de lei. Dividendele plătite reprezintă 97% din suma totală de plată, potrivit reprezentanţilor FP.

Băncile autohtone vor lichidităţile FP

Conducerea Fondului a anunţat, ieri, că a plasat o parte din disponibilităţile băneşti ale FP în băncile autohtone, la dobânzi de peste 14%.

Dana Lulache a menţionat: "Suntem curtaţi de băncile autohtone interesate de lichidităţi, pe fondul crizei economice internaţionale. Am ales să facem plasamente la bănci, nu doar pentru a diversifica modalităţile de a obţine profit, ci şi pentru siguranţa acestora".

"Fondul Proprietatea" a investit, în cursul lunii octombrie, aproximativ 133,8 milioane de lei în certificate de trezorerie emise de MEF, cu scadenţa de 6 şi, respectiv, 12 luni, a mai precizat conducerea FP.

Acţionarii Fondului vor alege, pe 15 decembrie, un nou membru al Consiliului de Supraveghere

Acţionarii FP vor alege, în Adunarea Generală de la mijlocului lunii viitoare, un nou membru al Consiliului de Supraveghere, ca urmare a demisiei lui Cătălin Doică din această funcţie, depusă cu aproximativ două săptămâni în urmă.

De asemenea, acţionarii Fondului vor vota asupra modificării actului constitutiv al societăţii în sensul modificării codului CAEN şi în sensul menţionării capitalului social subscris şi vărsat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb