Rivalul chinez al Tesla se listează la NYSE

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 11 august 2020

Rivalul chinez al Tesla se listează la NYSE

Compania Xpeng are pe piaţă două modele de autoturisme: SUV-ul G3 şi sedanul P7

Producătorul chinez de autoturisme electrice Xpeng Motors, rivalul companiei americane Tesla Inc., şi-a depus recent documentele pentru listarea la Bursa din New York (New York Stock Exchange - NYSE), anunţă CNBC.

Societatea nu a dezvăluit câte acţiuni comune de clasă A urmează să vândă, însă a precizat că înstrăinează 429.846.136 de titluri comune de clasă B. În plus, conform documentelor depuse la autoritatea pieţei de capital din SUA (SEC), compania are în plan obţină 100 de milioane de dolari, cu posibilitatea modificării sumei.

Fiecare acţiune de calsă A va oferi un drept de vot deţinătorului, iar fiecare titlu de clasă B - 10 voturi.

Credit Suisse, JPMorgan Chase & Co. şi Bank of America sunt subscriitorii acestei oferte publice iniţiale.

În prezent, Xpeng are pe piaţă două modele auto: SUV-ul G3 şi sedanul P7, acesta din urmă fiind un concurent pentru autoturismul Model 3 fabricat de compania americană Tesla. Producţia G3 a fost lansată în noiembrie 2018, iar la data de 31 iulie 2020, compania a informat că a livrat un total de 18.741 de astfel de unităţi. Maşinile P7 sunt pe piaţă din mai 2020, iar la finele lunii trecute, Xpeng vânduse 1.966 de asemenea unităţi, potrivit CNBC.

Compania are în plan să lanseze un al treilea vehicul electric sedan în 2021, potrivit documentelor depuse la SEC.

În primele şase luni din anul curent, Xpeng a avut venituri de un miliard de yuani (141,9 milioane de dolari), în scădere faţă de cele de 1,23 miliarde de yuani obţinute în primul semestru din 2019. Unele dintre magazinele Xpeng au fost nevoite să îşi oprească activitatea în perioada de vârf a pandemiei de coronavirus din China, adică în lunile februarie şi martie.

În perioada ianuarie-iunie 2020, compania chineză a avut pierderi nete de 795,8 milioane de yuani, mai mici comparativ cu cele din acelaşi interval al anului trecut: 1,92 miliarde de yuani.

Xpeng va fi al treilea constructor auto chinez care se listează în SUA, după Nio Inc. şi Li Auto Inc. Compania Nio este listată din septembrie 2018, iar Li Auto - din iulie 2020. Când şi-a lansat IPO-ul, Nio, care este unul dintre cei mai mari rivali ai Xpeng în China, a obţinut peste un miliard de dolari. Li Auto a atras 1,47 miliarde de dolari din IPO-ul lansat în SUA.

Amintim că, săptămâna trecută, unele surse citate de CNBC declarau că Xpeng Motors a obţinut o finanţare de 400 de milioane de dolari înaintea lansării ofertei sale publice iniţiale. Banii au venit de la grupul chinez Alibaba, fondul suveran Qatar Investment Authority şi fondul suveran Mubadala din Abu Dhabi, conform surselor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb