RMGC Adrian Gligor: "Vrem să contribuim la transformarea Roşiei Montane într-o reală atracţie turistică"

F. A.
Comunicate de presă / 13 iunie 2013

Clădirea vechii primării, restaurată

Clădirea vechii primării, restaurată

Compania Roşia Montană Gold Corporation (RMGC), în parteneriat cu Primăria şi Consiliul local, au ajutat la restaurarea unui număr de 20 de case din centrul istoric, printre care şi clădirea vechii primării, se precizează într-un comunicat de presă.

"Programul de investiţii, în contextul proiectului minier, va salva patrimoniul din Roşia Montană de la degradare şi va contribui la dezvoltarea turismului local şi regional", se arată în comunicat.

Adrian Gligor, Vicepreşedinte Patrimoniu şi Dezvoltare Durabilă al RMGC, a declarat: "Unul din obiectivele noastre importante, în contextul unui proiect minier responsabil, la standarde mondiale, este să contribuim la transformarea Roşiei Montane într-o reală atracţie turistică, prin amenajări gândite în acest scop, în parteneriat cu autorităţile locale".

În ultimii ani, 20 de clădiri din centrul istoric al comunei au fost reabilitate, iar pentru alte 110 clădiri s-au finalizat proiectele de restaurare. De asemenea, compania minieră a efectuat lucrări de mentenanţă şi intervenţii de urgenţă la peste 160 de case, potrivit comunicatului.

Proiectul RMGC prevede restaurarea şi conservarea clădirilor din centrul istoric şi amenajarea zonei pentru locuit şi în scopuri turistice.

Până în prezent, RMGC a cheltuit 17 milioane de dolari pentru cercetarea şi restaurarea patrimoniului local, urmând să mai investească 70 de milioane de dolari pentru punerea în valoare a patrimoniului din Roşia Montană.

Roşia Montană Gold Corporation este o companie înfiinţată în anul 1997, în judeţul Alba, în care acţionari sunt compania minieră de stat Minvest Deva (cu 19,31%) şi Gabriel Resources (cu 80,69%).

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Ca in sfarsit arata normal si aceasta localitate. Singurul vinovat de felul in care arata inainte si de poluarea de acolo este chiar statul nostru roman. Si tot el e vinovat si de faptul ca acolo sunt atatia someri si nu se da drumul la minerit din nou.

    pt care iubesc ideea acestui proiect! Tine si la mediu dar si la minerit. E foarte frumos si foarte placut sa vezi ca unora inca le pasa.

    La tara e greu sa gasesti de lucru, dar ce am citit acum m-a bucurat mult caci pe langa faptul ca au reinnoit localitatea, au dat si de lucru oamenilor de acolo. Un gest de nota 10+

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9763
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5377
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2959
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9394
Gram de aur (XAU)Gram de aur381.7979

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb