Roadele SIF-urilor la Fondul Proprietatea

ŞTEFANIA CIOCÎRLAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Fondul Proprietatea / 8 septembrie 2010

SIF "Moldova" are de încasat dividende de 1,5 milioane de euro

Societatea de investiţii financiare "Moldova", cel mai activ SIF pe acţiunile Fondului Proprietatea, are de încasat 6,62 milioane de lei (circa 1,5 milioane de euro), reprezentând valoarea dividendelor aferente deţinerilor la Fond.

SIF "Moldova" a fost un cumpărător constant al acţiunilor Fondului Proprietatea, cea mai recentă tranzacţie având loc pe 26 august când a cumpărat titluri FP de patru milioane de lei.

Claudiu Doroş, vicepreşedintele SIF "Moldova", a declarat, pentru ziarul BURSA, că SIF2 intenţionează să continue politica de achiziţii a acţiunilor Fondul Proprietatea: "Vom continua să cumpărăm acţiuni la Fondul Proprietatea", a spus, luni, Doroş, prezent la Adunarea Generală a Acţionarilor FP.

SIF2 a intrat în acţionariatul Fondului Proprietatea în 2008, preţul mediu de achiziţie plătit atunci pentru acţiunile FP fiind de 0,342 lei/titlu, potrivit informaţiilor privind structura detaliată a portofoliului SIF2, la finele lunii iulie 2010. SIF Moldova a raportat, la mijlocul anului trecut, achiziţia a 2,02 milioane de acţiuni ale Fondului Proprietatea, în valoare de 405.000 de lei, pentru care a plătit un preţ mai bun decât în 2008, de numai 0,2 lei pentru o acţiune FP.

Treptat, SIF "Moldova" şi-a majorat participaţia la Fondul Proprietatea, ajungând să deţină circa 0,57% din capitalul FP (peste 80 de milioane de titluri).

A doua societate de investiţii financiare care a raportat deţineri de acţiuni la Fondul Proprietatea este "Muntenia". Potrivit ultimelor date disponibile, SIF4 are 7,94 milioane de acţiuni FP în portofoliu, reprezentând 0,06% din capitalul Fondului Proprietatea.

O parte dintre aceste titluri au fost achiziţionate la preţul de 0,06 lei/titlu. SIF4 ar urma să încaseze dividende în valoare de circa 648.144 lei (puţin peste 150.000 de euro).

Acţionarii Fondului Proprietatea au aprobat, în Adunarea Generală de la începutul săptămânii, distribuirea unui dividend de 0,0816 lei/titlu din profitul obţinut în ultimii doi ani. Acţionarii FP au mai aprobat, între altele, şi venirea lui Franklin Templeton la conducerea Fondului ca administrator unic, listarea Fondului şi modificarea Actului Constitutiv.

Adrian Lupşan, Intercapital Invest: "Fondul Proprietatea va fi subevaluat un an de zile"

Adrian Lupşan, director adjunct al casei de brokeraj "Intercapital Invest", consideră că, deocamdată, este prea devreme ca deciziile luate în Adunarea Generală de luni să aibă vreun impact asupra preţului acţiunilor Fondului Proprietatea. Înainte de AGA, preţul acţiunilor FP oscila în jurul a 0,5 lei/titlu. Lupşan estimează, însă, că în următoarele patru-şase luni, preţul acţiunilor FP ar putea chiar să se şi dubleze.

"Deşi venirea lui Franklin Templeton la conducerea Fondului Proprietatea înseamnă că, de acum încolo, se va face o adevărată administrare a Fondului şi valoarea Fondului va creşte, consider că acţiunile Fondului vor fi subevaluate în următorul an, poate un an şi jumătate".

"Intercapital Invest Management", divizia de administrare a "Intercapital Invest" a lansat în vara acestui an "iFond Financial România" care investeşte circa 50% din active în acţiunile Fondului Proprietatea, dar şi în titluri SIF (20% din active), Bursa de Valori Bucureşti şi Sibex (15%), acţiuni ale băncilor (10%) şi în titluri ale altor emitenţi din sectorul financiar (5%).

Fondul administrat de "Intercapital Invest Management" are de încasat dividende de la Fondul Proprietatea de circa 600.000 de lei (puţin peste 140.000 de euro), bani care urmează să fie reinvestiţi, potrivit lui Adrian Lupşan.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Dragi deposedati de regimul comunist si despagubiti de statul roman nu mai vindeti nici o actiune la FP. Excroci ca Terziu mai sunt si inca mai vor sa va fure.

    Asteptati listarea sau in cel mai rau caz daca administratorul Franklin Templeton va incepe sa rascumpere actiunile FP cel putin tineti la pretul de 1,50 lei actiunea. Nu va mai lasati furati. 

    1. cred ca e mult 1,5... 1 leu e suficient

      STIMATI FOSTI PROPRIETARI SI DETINATORI DE ACTIUNI FP !

      NU mai vindeti actiunile sub pretul nominal de 1 Leu la escroci, bisnitari, baieti destepti si alti ca ei , asteptati listarea la BVB si tineti la PRET (minim 1 leu), eventual pentru nevoi banesti urgente si stricta necesitate vindeti sub acest pret numai pachete mici de actiuni ! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb