Robert Cazanciuc a depus jurământul de învestitură ca ministru al Justiţiei

Ziarul BURSA #Politică / 16 aprilie 2013

Robert Cazanciuc a depus jurământul de învestitură ca ministru al Justiţiei

Noul ministru al Justiţiei, Robert Cazanciuc, a depus, ieri, jurământul de învestitură la Cotroceni, în faţa preşedintelui Băsescu. La ceremonie au fost prezenţi preşedinţii Camerelor Parlamentului, Valeriu Zgonea şi Crin Antonescu, premierul Victor Ponta, vicepremierul Liviu Dragnea, şi miniştrii Radu Stroe, Titus Corlăţean, Dan Şova, Eugen Teodorovici, Nicolae Bănicioiu, Remus Pricopie, Mihnea Costoiu, Doina Pană şi Daniel Constantin.

Din partea Preşedinţiei, la eveniment au fost prezenţi consilierii Cristian Diaconescu şi Iulian Fota, lipsind Daniel Funeriu.

Premierul Victor Ponta l-a desemnat, în 11 aprilie, pe Robert Cazanciuc în funcţia de ministru al Justiţiei, deţinută interimar chiar de şeful Guvernului. În aceeaşi zi, preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul prin care Cazanciuc, procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), se eliberează din funcţie, ca urmare a demisiei. Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a luat act de demisia lui Robert Cazanciuc din funcţia de procuror.

Premierul a declarat, tot pe 11 aprilie, că procedura de numire a lui Robert Cazanciuc în funcţia de minis­tru al Justiţiei va avea loc, probabil, luni după-amiază.

Preşedintele Băsescu a declarat, apoi, că este "acceptabilă" propunerea privind numirea lui Robert Cazanciuc la Ministerul Justiţiei şi că probabil luni va avea loc învestitura, menţionând că observaţiile sale mai vechi la adresa acestuia nu au fost îndreptăţite. Întrebat ce se aşteaptă de la viitorul ministru, domnia a răspuns: "Mă aştept de la el să definitivăm numirile la toate nivelurile la Parchete, să o facem repede".

Robert Cazanciuc a fost procuror din 1996 şi secretar general la Minis­terul Afacerilor Externe din 2009.

Robert Cazanciuc are, potrivit ultimei sale declaraţii de avere, un apartament în Bucureşti, o casă la Chitila şi două maşini, dar şi un credit la bancă în valoare de 108.000 de euro.

Numirea lui Cazanciuc la MJ survine interimatului asigurat de premierul Victor Ponta, după plecarea Monei Pivniceru din funcţie, în favoarea unui post de judecător la Curtea Constituţională.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat cu ocazia învestiturii: "Sunt convins că nu aveţi niciun dubiu că principalul dumneavoastră obiectiv este un MCV favorabil României, care să permită intrarea în Schengen sau decizia de intrare în luna decembrie. (...) Prea puţine dintre cele rămase restante în MCV ţin de Ministerul Justiţiei. Cele mai multe ţin de politicieni, Parlament, Guvern sau alte structuri ale statului. Vă asigur că dumneavoastră, veţi fi responsabil, că aşa este la noi".

Preşedintele a mai spus: "Aş vrea să profit de onoarea pe care o am să fie Guvernul aici şi să observ că pe primele două luni ale anului este pentru prima oară când avem un sold al comerţului exterior pozitiv, cred că prima dată de la Revoluţie. (...) Avem o estimare pozitivă de creştere de 1,7% anul viitor, dar cu toate vestile bune aş face nişte observaţii: nevoia de accelerare a absorbţiei fondurilor europene şi mi se pare foarte important să ţinem cont că noul exerciţiu bugetar începe în 2014, ceea ce ar însemna ca acea dată să ne găsească cu un număr mare de proiecte".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. A inceput reforma in Justitie !

    Primul ministru isi pune o ruda ministru al justitiei ! 

    Ce urmeaza ?

    Sunt asa de putini romani profesionisti incat gasim numai rude pentru functii importante ale statului ? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb