ROBERT CAZANCIUC: "Premierul Orban să-şi asume numirea unui falsificator în fruntea instituţiei care controlează tranzacţiile financiare ale României"

A.P.
Miscellanea / 10 octombrie 2020

"Premierul Orban să-şi asume numirea unui falsificator în fruntea instituţiei care controlează tranzacţiile financiare ale României"

Preşedintele interimar al Senatului, social-democratul Robert Cazanciuc, susţine că premierul Ludovic Orban trebuie să îşi asume prin demisie, numirea în fruntea Oficiului de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor a unui falsificator, scrie g4media.

"Să nu uităm că, începând cu luna ianuarie a acestui an, Oficiul are atribuţii de monitorizare şi blocare în timp real a tranzacţiilor financiare asupra cărora există suspiciuni de spălare de bani sau finanţare a terorismului. De ce s-a făcut o astfel de numire şi în ce măsură situaţia a afectat interesele şi parteneriatele strategice ale României? Numirea în fruntea unei instituţii cheie a statului român a unei persoane percheziţionate astăzi pentru fals intelectual reprezintă o problemă de securitate naţională", a scris Cazanciuc, pe pagina sa de Facebook.

Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice - IGPR, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia de urmărire penală şi criminalistică, au efectuat sâmbătă dimineaţa o percheziţie domiciliară în municipiul Râmnicu Vâlcea, la domiciliul lui Laurenţiu Baranga, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune.

"Persoana în cauză este cercetată pentru inducerea şi menţinerea în eroare a mai multor instituţii publice, prin depunerea la dosarul de angajare a unor documente de studii falsificate şi care ulterior au fost desfiinţate de către instanţele judecătoreşti competente. Facem precizarea că, în baza documentelor de studii falsificate, persoana cercetată a ocupat o funcţie importantă în cadrul unei instituţii publice, activează în cadrul unor instituţii de învăţământ superior, iar în prezent deţine o funcţie publică de rang înalt", a informat Poliţia Română, citat de g4media.

Prejudiciul reclamat până în prezent este de peste 640.000 de lei, reprezentând indemnizaţiile brute încasate de la unii angajatori, urmând a fi completat în funcţie de întregul material probator ce se va administra în cauză.

Laurenţiu Baranga şi-a anunţat demisia din funcţia de şef al Oficiului de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor încă de joi - a transmis o sursă din Ministerul Economiei - informat fiind că pe numele său s-a deschis un dosar de înşelăciune.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Băi Cazanciuc! Voi pesedeii aveți în grădina multi din ăștia: Iordache care si-a luat doctoratul prin Basarabia,el făcând dreptul la bătrânețe, Nicolicea prof de sport a doua facultate dreptul,etc.,etc.La voi e o regulă si nu o excepție! Orban l-a dat afară pe ăsta si va fi obligat să plătească! La voi? Si intrebarea cheie ,voi sau liberalii care aveti mai multe "fabrici" de diplome? Cred că voi le dețineți pe aproape toate mizerii ce sunteți!

    1. Corect!

      Ai uitat să îl întrebi de ruda lui, personajul pitoresc MTO, cel care l-a adus în troaca de porci numită politică, inegalabilul plagiator Victor Viorel Ponta, alias Mickey Mouse.

    Cazanciuc, ce față de sultan ai pe scaunul ăla! Cred ca de-aia vii cu atâtea judecăți "de valoare" în ultima vreme, mai ales la adresa PNL! Înainte de a mai face propuneri tâmpite ca asta, ia vezi tu cine l-a ajutat pe Baranga sa facă facultatea de la Alexandria (nu cumva Dragnea de la PSD, Dragnea pe care l-ai slugărit cu mare credință și tu), cine l-a ajutat cu doctoratul la "Valahia" Giurgiu (nu cumva prietenul tău Badalau), cine l-a ajutat sa fie adjunct la ORNISS înainte de a-l pune Orban director plin (nu cumva PSD, care avea nevoie de o cârtiță la ORNISS pt certificate)? Ciocu' mic și cu Baranga și cu alții! Și scoate-ți poza asta de mare sultan (țineți-o pe birou sau în bibliotecă acasă)!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb