Roberta Metsola, revoltată în legătură cu scandalul de corupţie din PE

M.C.
Internaţional / 12 decembrie 2022

Roberta Metsola, revoltată în legătură cu scandalul de corupţie din PE

Democraţia europeană este atacată, a susţinut astăzi preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, care s-a declarat ''revoltată şi întristată'' în legătură cu scandalul de corupţie în care o eurodeputată greacă a fost arestată de autorităţile belgiene, transmite France Presse, conform Agerpres.

''Nu va exista nicio impunitate, nimic nu va fi băgat sub preş'', a promis Metsola în deschiderea sesiunii plenare a PE de la Strasbourg.

Ea a anunţat că va fi lansată o ''anchetă internă pentru a examina toate faptele legate de Parlamentul European''.

"Ca măsură de precauţie, din nou cu respectarea deplină a prezumţiei de nevinovăţie, i-am retras vicepreşedintei menţionate orice sarcini şi responsabilităţi legate de rolul său de vicepreşedinte şi am convocat o reuniune extraordinară a Conferinţei preşedinţilor pentru a lansa procedura în temeiul articolului 21 pentru a-i încheia mandatul de vicepreşedinte, într-un efort de a proteja integritatea acestui Parlament", a declarat Roberta Metsola.

"De asemenea, urma să anunţ astăzi deschiderea negocierilor pentru raportul de scutire de vize pentru Qatar şi Kuweit. În lumina investigaţiilor, acest raport trebuie retrimis comisiei de specialitate", a adăugat preşedinta PE.

Suspiciunile de corupţie au fost dezvăluite vineri de Parchetul federal belgian, care a anunţat că un stat din Golf, care potrivit presei belgiene ar fi Qatar, a încercat să influenţeze deciziile economice şi politice ale Parlamentului European.

Judecătorul belgian care investighează cazul a inculpat-o ieri pe eurodeputata socialistă greacă Eva Kaili, vicepreşedintă a Parlamentului European, pentru corupţie, spălare de bani şi participare la un grup infracţional organizat, ea fiind în prezent arestată.

Potrivit presei belgiene au fost inculpaţi şi reţinuţi pentru aceleaşi delicte partenerul Evei Kaili, Francesco Giorgi, consilier în Parlamentul European, un lobbist de la Bruxelles şi fostul eurodeputat italian Pier Antonio Panzeri, în urma percheziţiilor la domiciliul acestuia fiind găsită o sumă de peste un milion de euro.

Au mai fost inculpate alte două persoane, dar fără a fi reţinute, respectiv tatăl Evei Kaili şi secretarul general al Confederaţiei Internaţionale a Sindicatelor, Luca Visentini.

De asemenea, a fost percheziţionată locuinţa eurodeputatului socialist belgian, Marc Tarabella, în timp ce în acelaşi dosar în Italia au fost arestate fiica şi soţia lui Panzeri.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Ce rusine! Coruptia nu are frontiere.

    Mai Roberta, tu și cu ai tai, adică tot Parlamentul European și toate țările civilizate ne-ați repetat de atâtea ori ca noi suntem corupții Europei și ai lumii încât chiar am crezut. Voi, “civilizații” erați un model. Curați ca lacrima. Și? Ce sa vezi? Surpriza! Sunteți TOȚI mai corupți ca noi. Nu corupție mică, din aceea mare de tot, cum numai voi știți sa faceți. Subteran, nu la vedere. Cu saci de bani. Știți ce? Îmi faceți greata cu Fariseismul vostru și cu superioritatea voastră care ascunde un putregai imens.

    Toti parlamentarii din UE sunt cor.up.ti. Tarile puternice jecmanesc statele slabe prin impunerea de marionete la conducerea acestor tari.Vezi Romania jefuita 33 de ani de asa zisa democratie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb