Senatorul Rodica Stănoiu a anunţat ieri, în plenul camerei superioare a parlamentului, că a demisionat din PSD, afirmând că ar fi trebuit să facă acest gest încă din anul 2003. Fostul ministru al justiţiei a susţinut că, în vara anului 2003, "o cunos-cută judecătoare, prietena doam-nei Macovei, reproşa unui domn cu nume de floare" că nu reuşea să o "lichideze".
Un alt moment în care Rodica Stănoiu a spus că ar fi trebuit să demisioneze din partid a fost în luna martie a anului 2004, când şeful cancelariei premierului de atunci, Alin Teodorescu, susţinea că de la Bruxelles a sosit informaţia potrivit căreia capul Rodicăi Stănoiu trebuie sacrificat.
Cel de-al treilea moment în care Rodica Stănoiu regretă că nu şi-a înaintat demisia este cel de după Congresul PSD din anul 2005. Ea le-a mulţumit pentru colaborare lui Ion Iliescu şi Mircea Geoa-nă şi le-a prezentat scuze că a luat această decizie singură, fără a consulta pe nimeni. Rodica Stănoiu a subliniat, totodată, că nu este necesară "inventarea de pretexte pentru o ineficienţă a Comisiei pentru abuzuri" din Senat, pentru a fi înlăturată de la conducerea acesteia.
"Comisia pentru cercetarea abuzurilor a fost una dintre cele mai eficiente şi nu doresc ca Adrian Păunescu să fie victima mea", a spus Rodica Stănoiu, referindu-se la zvonurile privind iminenta înlocuire, de către PSD, a sa şi a lui Păunescu de la preşedinţia unor comisii parlamentare. "În lupta mea pentru adevăr nu doresc să implic partidul. Nu doresc ca la fiecare apariţie publică a domnilor Iliescu şi Geoană să fie întrebaţi de Rodica Stănoiu", a spus fostul ministru al justiţiei.
Rodica Stănoiu a calificat drept inimaginabil linşajul "aproape fizic şi mediatic la care a fost supusă de către CNSAS", instituţie aflată sub control parlamentar. Ea a sus-ţinut că "nu va precupeţi nimic" în lupta sa cu CNSAS, deoarece nu îi este frică de aceas-tă instituţie. "Voi duce lupta pentru adevăr, lungă şi grea, singură", iar "umilirea" la care a fost supus parlamentul nu poate fi acceptată, a spus Stănoiu, citată de Rompres.
Fostul ministru al justiţiei a făcut un apel la colegii parlamentari să constituie o comisie de anchetă care să cerceteze ceea ce se întâmplă la CNSAS. "Modul în care parlamentarii coboară de acolo, modul în care totul se află dinainte trebuie să vă dea de gândit", a afirmat Rodica Stănoiu.
Ea a anunţat că va sesiza astăzi Parchetul General pentru scurgerile de informaţii din CNSAS, care, potrivit fostului senator PSD, vin de la cei prezenţi în instituţie şi de la directoarea de la "informaţii" şi nu de la funcţionarii din CNSAS.