România, amendată de CEDO pentru lipsa de reacţie în scandalul de homofobie de la Muzeul Ţăranului Român din 2013

J.P.
Anticorupţie / 1 iunie 2021

România, amendată de CEDO pentru lipsa de reacţie în scandalul de homofobie de la Muzeul Ţăranului Român din 2013

Statul român a fost amendat de Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) cu peste 60.000 de euro pentru că nu a sancţionat persoanele care au întrerupt în 2013 proiecţia unui film cu tematică LGBT, proiectat la Muzeul Ţăranului Român din 2013, potrivit deciziei Curţii, informează G4media.

Într-un proces deschis de asociaţia ACCEPT, CEDO a decis că România a încălcat dreptul la nediscriminare, demnitate umană şi întrunire paşnică, potrivit comunicatului organizaţiei. Astfel, CEDO a hotărât că România a încălcat articolul 14 împreună cu articolele 8 şi 11 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului: dreptul de a nu fi discriminat în raport cu manifestarea dreptului la viaţă privată şi demnitate umană şi exercitarea libertăţii de întrunire paşnică.

În februarie 2013, proiecţia filmului "The kids are all right", din cadrul evenimentului Luna LGBT (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender) de la Muzeul Taranului Roman (MTR) a fost întreruptă de un grup de activişti care au intrat în sală, au cântat imnul naţional şi cântece bisericeşti, însoţite de remarci homofobe, dar şi ameninţări cu moartea. Autorităţile nu au intervenit la acel moment, deşi un echipaj de jandarmi şi unul de poliţie se aflau la faţa locului.

"Soluţia pe care a dat-o Curtea vine să confirme faptul că manifestări ale urii de tipul celor care au avut loc la MŢR, precursoare ale campaniei urii de la referendumul din 2018, nu pot scăpa neinvestigate şi nepedepsite. Cei care i-au mobilizat pe extremişti în 2013 au mers mai departe cu Iniţiativa de modificare a Constituţiei. Astăzi, o instanţă de rang european recunoaşte că autorităţile trebuie să aplice corect şi egal legea şi să nu se manifeste homofob. Hotărârea de astăzi este a doua pe care o dă Curtea Europeană a Drepturilor Omului în ultimele 6 luni în legătură cu încălcarea drepturilor omului pentru comunitatea LGBTI din România. Este prima decizie împotriva României în care Curtea constată că autorităţile române nu şi-au îndeplinit obligaţiile legale ca urmare a prejudecăţilor împotriva comunităţii LGBT. Ne întrebăm ce face statul român să îmbunătăţească viaţa persoanelor din comunitatea noastră?" a declarat Iustina Ionescu, avocată ACCEPT, potrivit comunicatului citat.

Filmul întrerupt pe 20 februarie 2013 la Muzeul Ţăranului Român, "The Kids Are All Right", este o portretizare cinematografică a unei familii gay din Statele Unite.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Te ia cu frisoane cu ce se ocupa CEDO...unii anexeaza teritorii ( Crimea) altii deturneaza avioane si ceva mai recent, fraudeaza alegeri in vazul camerelor de luat vederi si nimic, liniste...in schimb pentru o proiectie de film LGBT si CEDO si "presa independenta" este la datorie :-)

    Si joianus ar trebuie sa fie pedepsit pentru ca nu a pus niciun lgbt-ist in guvern si asta inseamna ca nu-i apreciaza. Adevarat ca astia din guvern sunt auto.... dar fara vre-un trans, bi, extra viata e pustiu.

    toate se vor face cu forta , cu de-a sila , vaccinare , iubire pentru bulangii , fara mama , fara tata , noua abordare europeana .

    1. Poftim? Se vede clar nivelul tau de cultura. Nu stiu cum redactai a permis exprimare gen ' pentru bulangii' cand in conditile de mai jos spune clar:'uitilzare unui limbaj decent'. Rusine!

      Bulangiu este limbaj decent iar tipul de la '3' scrie despre iubire pentru bulangii ceea ce e cool!

    Cum era bancu ala?Pe vremea lui ceasca te baga la inchisoare,acuma ii democratie asa ca i permis,miine poimiine ii obligatoriu.Se intoarce lumea cu cu...--n sus(la propriu)Si noi stam bine,din America stiu niste povesti de la neamurile mele....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb