ROMÂNIA CSR INDEX 2019: Coca-Cola HBC România, lider în sustenabilitate

I.V.
Comunicate de presă / 25 iulie 2019

Irina Ionescu

Irina Ionescu

Coca-Cola HBC România a fost desemnată cea mai sustenabilă companie de pe piaţa locală de către Romania CSR Index 2019, pentru al patrulea an consecutiv. Studiul este realizat de agenţia independentă de consultanţă The Azores şi analizează performanţa şi nivelul de transparenţă privind Sustenabilitatea Corporativă în rândul companiilor din România, se arată într-un comunicat de presă remis redacţiei noastre.

Informaţiile analizate se referă atât la guvernanţa corporativă şi la aspecte privind diversitatea, cât şi la aspecte care reflectă impactul economic, de mediu şi social al companiei evaluate, se mai arată în comunicat.

În cadrul Romania CSR Index 2019, Coca-Cola HBC România a înregistrat un scor îmbunătăţit faţă de anul anterior, fiind, totodată, cel mai ridicat punctaj obţinut în cadrul acestei ierarhii - 98 de puncte din 100. Rezultatul reprezintă o recunoaştere a implicării companiei în proiecte de responsabilitate socială şi de mediu.

Irina Ionescu, Public Affairs & Communication Manager Coca-Cola HBC România a declarat: "Sustenabilitatea face parte din strategia noastră de business pe termen lung şi ne bucură foarte mult să primim această recunoaştere a eforturilor noastre. Le mulţumesc tuturor membrilor echipei Coca-Cola HBC România pentru contribuţia lor şi pentru că ne inspiră să facem tot timpul mai mult pentru sustenabilitatea operaţiunilor noastre. Dincolo de această ierarhie stabilită de Romania CSR Index 2019, cel mai important pentru compania noastră este să fie un membru al comunităţii care contribuie la dezvoltarea acesteia şi la binele oamenilor, la protejarea resurselor, precum şi la un viitor mai bun pentru comunitate şi membrii ei".

Proiectele de sustenabilitate ale Coca-Cola HBC România vizează atât protecţia mediului, cât şi sprijinirea comunităţilor şi a tinerilor şi asigurarea oportunităţilor de dezvoltare pentru angajaţi. Printre rezultatele acestor proiecte se numără:

Din martie 2017, 100% din energia folosită în cele 3 fabrici din România pentru procesele de producţie provine din surse regenerabile şi curate.

În 2017, compania a redus consumul de apă pentru procesele de producţie din cele trei fabrici locale cu peste 11% faţă de anul anterior.

Emisiile de CO2 au fost reduse cu 7% în 2017 faţă de 2015.

Mai bine de 90% dintre furnizorii Coca-Cola HBC România sunt locali, susţinând astfel economia României.

În ultimii cinci ani, Coca-Cola HBC România a fost cel mai dorit angajator din domeniul FMCG, conform Catalyst Solutions, şi a fost inclusă în Top 10 Cei mai Doriţi Angajatori din România.

Angajaţii Coca-Cola HBC au dedicat în 2017 peste 720 de ore pentru implicarea în acţiuni de voluntariat, printre care se numără: plantarea a peste 195.000 de copaci, împădurirea a peste 636.000 de metri pătraţi de teren şi implicarea a 3.500 de tineri în proiectul La TINEri ESTE PUTEREA, pentru dezvoltarea lor personală şi profesională.

În 2017, alături de Asociaţia Viitor Plus, compania a reamenajat circuitul eco-turistic de la Cascada Bigăr, proiect în urma căruia s-a dublat numărul de turişti din zonă.

Compania lucrează alături de Tăşuleasa Social la programe care încurajează colectarea deşeurilor, prin Ziua Voluntarilor Mici, care are loc în fiecare an, sau Şcoala de Mers pe Munte, care încurajează turismul în România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb