România s-a clasat pe locul şase mondial în competiţia Datathon Challenge "Equity in Healthcare"

F.D.
Miscellanea / 8 martie 2024

România s-a clasat pe locul şase mondial în competiţia Datathon Challenge "Equity in Healthcare"

România s-a clasat pe locul şase mondial în competiţia Datathon Challenge "Equity in Healthcare", desfăşurată sub egida "Women in Data Science" (WiDS), o competiţie internaţională anuală lansată de Universitatea Stanford. Performanţa a fost obţinută de Cristina Daniela Nicolaescu, reprezentantă a echipei financiare OMV Petrom, după ce a concurat cu peste 1.600 de experţi ȋn Data Science, din peste 100 de ţări. Competiţia globală a fost organizată ȋn cadrul celei de-a patra ediţii WiDS România 2024, susţinută de organizaţia Think Tank 360, împreună cu Wolters Kluwer România, în parteneriat cu Universitatea Stanford, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

"Echipa României s-a clasat pentru prima dată, din cei trei ani de când participă la Datathon, pe locul şase. Suntem foarte mândri de participanţii noştri români şi de contribuţiile remarcabile ale WiDS România, atât în ţară, cât şi la nivel mondial", spune Margot Gerritsen, Profesor [Emerit] la Stanford şi Director Executiv WiDS Worldwide.

"Nimeni nu ştie ce ne rezervă viitorul. Aşadar, consider că responsabilitatea noastră este să ne uităm la ceea ce este probabil să se întâmple şi să ne pregătim pentru asta. Una dintre modalităţile posibile de a face acest lucru este să ne împrietenim cu Data Science. În plus, cred că în secolul XXI avem o oportunitate fără precedent de a ne elibera timpul folosindu-ne de data science sau, în general, de instrumente tehnologice, pentru a ne petrece mai mult timp cu familiile noastre. M-am bucurat enorm de oportunitatea oferită în cadrul programului Data Citizen al OMV Petrom, de a participa la competiţia WiDS. Perioada de învăţare pe care am dedicat-o în cadrul acestui program a fost una dintre cele mai pline de satisfacţii din întreaga mea carieră profesională", declară Cristina Daniela Nicolaescu, câştigătoarea locului şase mondial la "Women in Data Science" (WiDS) Datathon Challenge "Equity in Healthcare".

Pe lângă performanţa Cristinei, OMV Petrom a mai obţinut încă patru din primele zece locuri din clasamentul la nivel naţional. Acest clasament a fost alcătuit de experţii de la Universitatea Stanford, după analiza tuturor proiectelor echipelor participante la nivel global.

"OMV Petrom investeşte susţinut în tehnologii şi abilităţi de ultimă generaţie, precum ştiinţa datelor. Echipa noastră a reuşit un succes remarcabil, propulsând România pe harta globală a Data Science. Faptul că am câştigat, pe lângă locul 6 mondial, respectiv primul loc la nivel naţional, încă patru poziţii în top zece la nivel naţional, arată angajamentul nostru pentru excelenţă, inovaţie şi învăţare continuă. Sunt mândră de colegii mei şi le mulţumesc pentru efortul, perseverenţă şi entuziasmul lor care au făcut posibile aceste rezultate excepţionale", menţionează Alina Popa, CFO şi membru al Directoratului OMV Petrom.

"Rezultatul remarcabil pentru România din acest an demonstrează tenacitatea româncelor de a construi o carieră în ştiinţa datelor. Competiţia WiDS, organizată de către Think Tank 360 şi Wolters Kluwers în România este o mişcare incredibilă în întreaga lume a femeilor în ştiinţa datelor. Te ajută să vezi ce posibilităţi incredibile şi oportunităţi noi ai, indiferent de ţara în care te-ai născut. Acest concurs schimbă destine, politici naţionale, mentalităţi, remodelează personalităţi şi creează o nouă generaţie, făcând, într-un timp mai scurt, ceea ce organic ar putea dura mai mulţi ani să se întâmple!", a declarat Mariana Ungureanu, Ambasadoarea WiDS pentru România şi fondatoarea Think Tank-ului 360.

Competiţia Datathon Challenge "Equity in Healthcare" 2024 a început pe 9 ianuarie şi s-a încheiat pe 1 martie. Participanţii s-au concentrat pe dezvoltarea unor metode care să determine stabilirea unui diagnostic corect al pacienţilor, într-o perioadă mai scurtă de 90 de zile. Au avut de analizat 39.000 de înregistrări despre pacienţi, de la detalii precum vârsta, rasa, indicele de masă corporală (IMC), informaţii demografice specifice zonei de rezidenţă (cum ar fi venitul, nivelul de educaţie, chirie, distribuţia rasială, indicele de sărăcie) până la date despre calitatea aerului în zona respectivă (concentraţii de ozon, PM2.5, şi NO2). În plus, setul de date a inclus informaţii specifice despre diagnosticul şi tratamentul cancerului, cum ar fi codurile de diagnostic pentru cancerul la sân şi cel metastatic, precum şi tratamentele aplicate pentru cancerul metastatic. Participanţii au avut sarcina de a concepe şi implementa algoritmi care să utilizeze aceste date pentru a realiza predicţii precise.

La ediţia din acest an au participat cu echipe şapte instituţii academice din România: Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iaşi; Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca; Academia Forţelor Terestre "Nicolae Bălcescu" din Sibiu; Academia de Studii Economice din Bucureşti; Universitatea Naţională de Ştiinţă şi Tehnologie Politehnica Bucureşti, Universitatea de Medicină şi Farmacie "Grigore T.Popa" din Iaşi şi Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti.

Pe lângă Datathon, în a patra ediţie WiDS în România va fi organizată şi o conferinţă dedicată femeilor în data science. Aceasta va avea loc pe 21 martie 2024, la Bucureşti, iar pe scenă vor urca 25 de experte în acest domeniu în care, reprezentarea femeilor, la nivel mondial, este încă redusă.

Partenerii care au susţinut ediţia WiDS 2024 şi au contribuit la dezvoltarea şi susţinerea femeilor din România într-un domeniu al viitorului - Data Science - sunt OMV Petrom (Main Partner), BCR şi Hypercicle (Platinum Partners), Thoughtworks (Silver Partner).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb