România se pregăteşte de relaxare, iar Buzăul închide cea mai mare policlinică

Ana Felea
Miscellanea / 14 mai 2020

România se pregăteşte de relaxare, iar Buzăul închide cea mai mare policlinică

Numărul infecţiilor cu coronavirus creşte într-un ritm alarmant în judeţul Buzău aşa că ,aici, relaxarea aşteptată de toţi românii începând cu 15 mai, este privită cu reţinere de autorităţi.

Judeţul care până la începutul lunii mai era privit ca cel mai sigur din ţară, pe atunci, cu doar 20 de pacienţi diagnostocaţi cu COVID-19, a ajuns să numere cu doar o zi înainte de ieşirea din starea de urgenţă nu mai puţin de 97 de cazuri de infecţie cu coronavirus.

Două focare, cu cazuri noi în fiecare zi

Gravitatea situaţiei din judeţul Buzău este dată de faptul că majoritatea celor 97 de cazuri sunt concentrate în două focare, ambele în rândul comunităţilor de etnie rromă. Este vorba despre cartierul Poştă din municipiul Buzău şi satul Râmnicelu, cele două zone fiind în prezent sub carantină.

Totuşi, medicii epidemiologi iau periodic probe din cele două focare, acolo unde se impune, astfel că ieri şase noi persoane din cartierul Poştă au fost diagnosticate cu SAR-COV-2, numărul total al infecţiilor din această zonă ajungând la 40 . În creştere sunt şi cazurile din satul Râmnicelu , acolo unde ultima persoană găsită pozitivă la COVID-19 a aflat rezultatul chiar astăzi. " Este vorba despre un pacient de sex masculin, în vârstă de 30 de ani, din Râmnicelu. A prezentat simptomatologie, a fost adus cu ambulanţa la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău, unde i-au fost prelevate probe pentru testarea pentru Coronavirus, rezultatele fiind pozitive", se arată în comunicatul Prefecturii Buzău. Acolo numărul total al celor infectaţi este de 26, cinci fiind angajaţi ai Primăriei comunei Râmnicelu. Din păcate, aici multe persoane refuză în continuare testarea, ceea ce face foarte grea inetrvenţia medicilor epidemiologi pentru a ţine sub control răspândirea virusului. "Testăm doar pe cine anununţă că vrea să fie testat", spune Carmen Scântei, medic epidemiolog de la DSP Buzău.

Policlinică cu peste 30 de cabinete, închisă

O altă situaţie gravă care strârneşte îngrijorare în rândul medicilor epidemiologi o reprezintă diagnosticarea a două cadre medicale care activitează în cea mai mare policlinică din municipiul Buzău. Practic este vorba despre un medic şi un asistent. Primul diagnosticat pozitiv la SAR Cov 2 a fost medicul de la cabinetul de neurolog în data de 13 mai. Imediat activitatea policlinicii în care sunt 34 de cabinete medicale, un laborator dar şi o farmacie a fost suspendată.

" În data de 12 mai am înregistrat primul caz de îmbolnăvire în rândul personalului medical care îşi desfăşoară activitatea în Policlinica Nicolae Titulescu. O persoană asimptomatică, având nevoie de rezultatul acestui test pentru a se investiga din alte puncte de vedere la o clinică din Bucureşti, a solicitat la noi efectuarea acestui test pe care l-am făcut, l-am dovedit pozitiv. S-a luat atitudinea imediată de izolare în Spitalul Rm. Sărat al acestei persoane şi, pentru că îşi desfăşura activitatea în acest sector de risc, miercuri, am recurs la investigarea întregului personal din cadrul acestui obiectiv," a declarat medicul epidemiolog Carmen Scîntei din cadrul DSP Buzău.

În total au fost testate 98 de persoane, iar , din păcate, încă o persoană a ieşit pozitivă la COVID-19.

" Ese vorba despre un pacient de sex masculin, în vârstă de 67 de ani, din municipiul Buzău, cadru medical (asistent) în Policlinica Municipală N. Titulescu", se arată în comunicatul Prefecturii Buzău.

Ca urmare a rezultatului testelor, Direcţia de Sănătate Publică a luat decizia închiderii policlinicii pentru următoarele 7 zile.

"Ca urmare a faptului că este al doilea caz confirmat în această unitate medicală, Direcţia de Sănătate Publică Buzău a luat decizia întreruperii activităţii pe o perioadă de 7 zile, după care se va retesta personalul, iar în funcţie de rezultatul acestor testări se va decide în consecinţă. Ancheta epidemiologică este în desfăşurare", se arată în comuncatul Prefecturii Buzău.

La Buzău, relaxarea se lasă aşteptată

În aceste condiţii, la Buzău relaxarea aşteptată de toţi românii începând cu 15 mai se lasă aşteptată. Asta pentru că dejà sunt instituţuu care deşi ar fi putut să-şi reia activitatea au anunţat că râmân închise. " Având în vedere contextul epidemiologic de la nivelul municipiului Buzău şi al judeţului Buzău, instituţia noastră va rămâne închisă vizitării în perioada 15 mai - 02 iunie 2020, ca măsură de protecţie pentru vizitatori, dar şi pentru angajaţii instituţiei.Astfel, începând cu data de 02 iunie 2020 vom fi pregătiţi să redeschidem activitatea de vizitare a expoziţiilor de la sediul central şi de la Casa Memorială "Vasile Voiculescu" Pârscov", a declarat Constache Daniel, director Muzeul Judeţean Buzău. Tot închisă va rămâne şi Biblioteca Judeţeană din Buzău.

În schimb, de luni vor reveni la serviciu toţi angajaţii instituţiilor din subordinea Primăriei municipiului Buzău unde există program cu publicul. Dar şi aici trebuie respectate reguli clare , iar toţi cei care vin trebuie să poarte mască iar la intrare li se va lua temperatura. Chiar şi aşa, primarul municipiului Buzău îi îndeamnă pe buzoieni să şi plătească dările online. Vestea bună este că de mâine se deschis parcurile şi cimitirele, dar şi aici rtebuie păstrata regula distanţării sociale.

"Încă nu ne putem lăuda că stăpânim foarte bine această infecţie şi e bine să menţimen distanţa social, să purtăm masca de protecţie în spaţiile publice şi în interior, să evităm totuşi locurile agglomerate şi săîntrebăm la medical de familie când avem simptome de boală", a transmis buzoienilor medical epidemiolog Carmen Scântei de la DSP Buzău.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb