"Romcab" vrea să emită obligaţiuni de 200 milioane de euro

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 4 ianuarie 2017

"Romcab" vrea să emită obligaţiuni de 200 milioane de euro

Acţionarii "Romcab" (MCAB) au fost covocaţi, pe 30/31 ianuarie 2017, să decidă, aprobarea de principiu a unui program de emisiuni de titluri de valoare denominate în euro, organizat de Banca Investec Bank plc, în calitate de aranjor principal şi exclusiv al programului de emisiune obligaţiuni, în valoare de maxim 200.000.000 euro (algoritm: 5[1]EBITDA ultimelor situaţii financiare), potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Titlurile ar urma să aibă o scadenţă între minim 3 şi maxim 10 ani, şi o rată a dobânzii anuale de maxim 9,99 % pe an. În baza acestui program de emisiune se vor putea emite titluri de valoare, în aceleaşi condiţii şi cu aceiaşi termeni ce pot face obiectul admiterii la tranzacţionare pe bursele din Statele Membre UE.

Alternativ, AGA poate decide aprobarea de principiu a accesării de către "Romcab" a unui împrumut în valoare de maxim 200.000.000 EUR (algoritm: 5[1]EBITDA ultimelor situaţii financiare), cu o scadenţă între minim 3 şi maxim 10 ani, cu o rată a dobânzii anuale de maxim 9,99 % pe an.

Acţionarii vor decide şi aprobarea utilizării sumelor obţinute pentru rambursarea datoriilor existente în acest moment în companie, respectiv pentru asigurarea capitalului de lucru necesar în vederea susţinerii planului de afaceri strategic al companiei.

Pe ordinea de zi a AGA se găseşte şi aprobarea mandatării Consiliului de Administraţie să decidă detaliile finale ale emisiunilor din cadrul acestui program, precum şi să semneze şi să perfecteze orice contracte/documente referitoare la acestea, incluzând prospectele de emisiune, documentele necesare pentru listarea acestora, precum şi să semneze orice alte documente ce ar putea fi încheiate în legătură cu acest program de emisiuni, inclusiv contractele de consultanţă, consultaţă juridică, reprezentare şi orice alte contracte necesare aducerii la îndeplinire a hotărârii.

În decembrie, acţionarii Romcab au aprobat contractarea unui credit în sumă de până la 5.000.000 euro de la Piraeus Bank Romania, în vederea finanţării activităţii curente/proiectelor de investiţii ale Societăţii/emiterii de scrisori de garanţie/acreditive.

AGA "Romcab" a fost convocată şi pe 16/17 ianuarie, pentru alegerea membrilor Consiliului de Administraţie al societăţii conform prevederilor Actului Constitutiv. Noua convocare vine după ce, la şedinţa din 6 decembrie, alegerile nu s-au putut ţine. Compania a transmis, atunci: "Faţă de punctul de pe ordinea de zi ce vizează numirea Consiliului de Administraţie prin metoda votului cumulativ, Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor constată obţinerea următoarelor voturi: 18,5556% din capitalul social au votat «pentru» domnul Căpcănaru-Bibicu Anton-Laurenţiu, 0% din capitalul social au votat «pentru» domnul Avram Victor. Se notează imposibilitatea alegerii unui Consiliu de Administraţie, în condiţiile în care există doar cei doi candidaţi mai sus mentionaţi, faţă de numărul legal prevăzut de cinci persoane necesare numirii unui Consiliu de Administraţie în cazul aplicării metodei votului cumulativ".

Compania produce cabluri, conductori electrici, cordoane de alimentare şi cablaje electrice.

"Romcab" a obţinut un profit de 39,5 milioane de lei în primele 9 luni din 2016, dublu faţă de rezultatul net de 18,7 milioane de lei în perioada similară a anului anterior, se arată într-un raport al companiei.

Societatea este controlată de "Sadalbari" Targu Mureş, cu o deţinere de 69,02%.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Foarte curios cum dupa o tentativa fulminanta in care grupul coagulat de un broker din Galati a vrut vot cumulativ si era gata sa ia un loc din cele 5 din CA,s-a ajuns ca fie doar cele 3 propuneri ale lei Proszer.I-a dus din nou cu zaharelul ca si la vestita MCS pe la 70 de lei?Si tentativa asta de emitere de obligatiuni iar e o scamatorie.Chiar acum cand au ramas fara capital de lucru pentru ca pretul materiei prime a explodat si nu mai e nimeni nebun sa le dea suplimentar credit furnizor.Cand o sa vrea om in CA,o sa fie prea tarziu.Acum era important sa verifice daca stocurile sunt umflate cu pompa pentru a da bine la lichiditatea imediata,acolo unde e buba...

    O sa le ma idea dracu’ credite dupa plecarea lui Vladescu. Asta a fost omul cheie. Cine dracu’ da credite pe termen lung pentru asigurarea fondului de rulment?Acum vrem sa emitem obligatiuni? Vedem ca incepe sa creasca dobanda, dolarul s-a dus in sus, cuprul in USD s-a scumpit… A ajuns Zoli la fundul sacului… Creditorii isi cer banii? Ne-a putzit piata de capital Domnu’ Proszzer, ia sa vedem acum… Repetam povestea PanEuro?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb