Romgaz aderă la Federaţia Patronală de Petrol şi Gaze

Mihai Gongoroi
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 8 mai 2019

Romgaz aderă la Federaţia Patronală de Petrol şi Gaze

Adrian Volintiru: "Compania începe consolidarea relaţiilor cu ceilalţi producători"

Romgaz a anunţat ieri că a devenit membru al Federaţiei Patronale de Petrol şi Gaze (FPPG), în cadrul unui eveniment ce a aniversat 110 ani de la înfiinţarea industriei de gaze naturale şi implicit a companiei.

În contextul în care compania deţinută de către stat în proporţie de 70% este cel mai mare producător şi furnizor de gaze naturale din ţara noastră, FPPG reprezintă peste 90% din sectorul autohton de producţie de gaze naturale local în relaţia cu părţile interesate. Federaţia Patronală Petrol şi Gaze reprezintă, de asemenea, cadrul de dezvoltare, dialog şi gestionare eficientă a resurselor din sectoarele energie, petrol, gaze şi minerit energetic din România.

Adrian Volintiru, directorul general al companiei, a notat: "Aderarea la FPPG este un prim pas dintr-un traseu pe termen lung de consolidare a relaţiilor dintre Romgaz şi toate companiile din sector, pe care Romgaz le priveşte ca pe parteneri de încredere şi nu competitori. Scopul nostru comun este acela de a crea un climat de afaceri stabil şi predictibil care să contribuie la securitatea energetică a României pentru următorii 100 de ani. Romgaz are potenţialul şi ambiţia de a-şi consolida şi dezvolta poziţia de cea mai importantă companie de gaze naturale din România şi de a deveni un actor principal pe pieţele importante din Europa Centrală şi de Est care să reziste la presiunea tot mai puternică exercitată la nivel regional şi internaţional".

La rândul său, Franck Neel, preşedintele FPPG, a afirmat: "Este pentru echipa noastră o bucurie să anunţăm consolidarea federaţiei prin prezenţa în rândurile ei a unei companii de proporţia şi importanţa Romgaz. Deloc întâmplător, odată cu marcarea a 110 ani de existenţă, compania Romgaz aderă la Federaţia Patronală Petrol şi Gaze şi găseşte aici prieteni, colegi de industrie şi parteneri de încredere în dezvoltarea unor proiecte de interes comun. Suntem împreună aici la Mediaş la marcarea a 110 ani de istorie în domeniul producţiei de gaze naturale aşa cum vom fi împreună în reprezentarea industriei de producţie şi furnizare a gazelor naturale, parte strategică a întregului sistem energetic românesc".

Romgaz a sărbătorit ieri 110 de la începutul industriei de gaze naturale. În anul 1909, la Sărmăşel, în timp ce se fora la peste trei sute de metri adâncime pentru săruri de potasiu au izbucnit libere gazele naturale, moment ce a marcat începutul industriei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb