Romgaz dă înapoi şi suspendă notificarea de reziliere a contractului de lucrări pentru termocentrala Iernut

M.G.
Piaţa de Capital / 9 aprilie 2021

Romgaz dă înapoi şi suspendă notificarea de reziliere a contractului de lucrări pentru termocentrala Iernut

SNG: Executantul urmează să prezinte o propunere concretă de finalizare şi punere în funcţiune a obiectivului de investiţii

Romgaz (SNG) a decis să suspende notificarea de reziliere a contractului de lucrări pentru termocentrala pe gaze de 430 de MW de la Iernut, a anunţat astăzi compania printr-un comunicat remis Bursei de Valori Bucureşti. Suspendarea a venit la solicitarea executantului lucrărilor, consorţiul format din Romelectro şi spaniolii de la Durofelguera, şi se aplică pe o perioadă de 14 zile.

"Pe perioada suspendării notificării de reziliere a contractului, executantul urmează să prezinte o propunere concretă de finalizare şi punere în funcţiune a obiectivului de investiţii, în termen cât mai scurt posibil, iar S.N.G.N. ROMGAZ S.A. să analizeze propunerea şi să formuleze un răspuns", se arată în comunicatul Romgaz.

În data de 3 aprilie Romgaz a anunţat rezilierea contractului şi transmiterea unei notificări în acest sens. Companiile executante sunt în dificultate financiară, iar şeful Romelectro, Andrei Gafiţa, a ieşit în presă în această săptămână cu declaraţii conform cărora dificultăţile provin din prevederile pe construcţii din OUG114/2018 care au majorat pe sector salariul minim brut la 3.000 de lei. Potrivit declaraţiilor lui Gafiţa, Romelectro a încercat să obţină o excepţie de la prevederile OUG 114/2018 pentru Iernut în condiţiile importanţei investiţiei pentru sistemul energetic însă fără succes. Majorarea costurilor s-a suprapus de asemenea cu pandemia de Covid-19.

Centrala de la Iernut ar fi în proporţie de 99% finalizată, însă contractul a expirat la 26 decembrie 2020. Centrale trebuia finalizată la sfârşitul lui 2019. Echipamentele principale şi ingineria de bază urmau să fie furnizate de Duro Felguera, iar Romelectro să se ocupe de lucrările de construcţii - montaj, de partea de inginerie de detaliu şi livrarea echipamentelor auxiliare.

Potrivit Romgaz, la momentul de faţă aceasta are în derulare o expertiză tehnică şi economică, având ca obiect determinarea stadiului fizic şi valoric de execuţie a contractului, precum şi determinarea lucrărilor rămase de executat, pentru finalizarea şi punerea în funcţiune a investiţiei, notează sursa citată.

"După finalizarea expertizei tehnice si economice, Romgaz va face toate demersurile necesare şi utile pentru finalizarea şi punerea în funcţiune a investiţiei, în cel mai scurt timp posibil", preciza recent compania.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Foarte bine că Romgaz pune piciorul în prag!

    1. E foarte bine ca Romgaz isi suspenda propria notificare la cateva ore dupa ce-a dat-o? Asta e semn de consecventa mioritica!

      EU CRED CA LE E FRICA DE JUDECATA !!! CINE STIE , CE-AU SEMNAT LA INCEPUTUL CONTRACTULUI , SI CU CE CLAUZE !!! SI AU OBSERVAT DUPA AIA , CA AU MAI MULT DE PIERDUT , DECAT ASTIA-LALTII , 2 !!!

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb