Romgaz va achiziţiona consultanţă juridică pentru intrarea în proiectul Neptun Deep

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 12 martie 2020

Romgaz va achiziţiona consultanţă juridică pentru intrarea în proiectul Neptun Deep

Romgaz (SNG) va achiziţiona servicii juridice de consultanţă, asistenţă şi/sau reprezentare externă a companiei pentru negocierea şi după caz achiziţia unei cote de participare de la ExxonMobil în perimetrul offshore XIX Neptun Deep, concesionat, în prezent, de Exxon şi OMV Petrom (SNP), conform votului de ieri a acţionarilor, se arată într-un comunicat al companiei remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

În luna ianuarie a acestui an, premierul Ludovic Orban a adus în discuţie intenţia ExxonMobil de a vinde participaţia de 50% pe care o are la proiectul din Marea Neagră, precizând că este posibil ca un consorţiu format din Romgaz, OMV Petrom şi o altă firmă să facă o ofertă în acest sens.

De asemenea, ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat că una dintre priorităţile mandatului său este ca exploatările din Marea Neagră să se realizeze, în cel mai scurt timp.

După ce gigantul petrolier american a anunţat o posibilă ieşire din proiectul offshore de gaze naturale Neptun Deep din ţara noastră, Todd Spitler, purtător de cuvânt al Exxon, a declarat pentru Ziarul Bursa că, deocamdată, compania nu a identificat vreun cumpărător şi nici nu a ajuns la vreun acord cu alte grupuri.

Spitler a afirmat: "Intenţionăm să ne continuăm rolul de operator şi să avansăm cu acest proiect, inclusiv prin continuarea demersurilor pentru obţinerea autorizaţiilor necesare".

În luna noiembrie 2019, surse apropiate situaţiei estimau participaţia Exxon în Neptun Deep la aproximativ 250 de milioane de dolari.

Statul Român, prin Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri deţine 70% din Romgaz.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. NU STIU , DAR , PARCA MI-E MILA DE CONDUCEREA ASTA , A ROMGAZ !!! AMERICANII DE LA EXXON , SANT NISTE INDIVIZI , VICLENI SI ALUNECOSI , ASA CUM TREBUIE SA FIE ORICE CAPITALIST ADEVARAT !!! SI-AU REFACUT CALCULELE , SI , MAI ALES , SI-AU DAT SEAMA , CA AI COSTA MUNTI DE BANI CA SA RASCOLEASCA IN STRAFUNDURILE APELOR MARII NEGRE , DUPA CEVA CE NU E SIGUR !!! COLAC PESTE PUPAZA , A MAI APARUT LA TELEVIZOR , SI TOVARASUL DRAGNEA , CARE S-A APUCAT EL , SA DICTEZE , CICA , IN NUMELE POPORULUI ROMAN , CATA TAXA TREBUIE SA PLATEASCA TICALOSII CAPITALISTI , PENTRU DREPTUL DE A SCURMA , IN PERIMETRUL ALA !!! NORMAL , A FOST PREA MULT , PENTRU MANDRIA AMERICANA !!! SA HOTARASCA UN COMUNIST , PE BANII NOSTRII ??? NU CA MI-AR FI VREUN DRAG DE EI , DAR , IN PRIVINTA ASTA , LE DAU DREPTATE !!! NICI MIE , NU MI-AR CONVENI , SA HOTARASCA ALTII , PE BANII MEI !!! SA HOTARASCA , PE CASTELUL LUI , DIN TELEORMAN !!! PE INSULA BELINA !!! EVENTUAL , PE IRINA , TIITOAREA LUI !!! NU ??? PE AIA , S-O NEGOCIEZE !!! ACUM , S-AU GASIT INTELEPTII DE ADMINISTRATORI AI ROMGAZ !!! CICA , VOR SA PREIA PARTE , S-AU TOT PERIMETRUL CU PRICINA !!! DAR , CALCULE AU FACUT ??? CAUTI ACUL , IN CARUL CU FAN ??? AMERICANII , CU BANII LOR , SI-AR PERMITE !!! DAR , ADMINISTRATORII COMUNISTI , ADUSI POLITIC LA ROMGAZ ??? BINENTELES , CA NU SANT BANII LOR PERSONALI , PENTRU EI , TIMPUL TRECE , LEAFA MERGE !!! SI PRIMELE !!! SI SPORURILE !!! SI , MULTE ALTELE !!! DACA ROMGAZ , INTRA IN INCAPACITATE DE PLATA , DIN CAUZA MANAGEMENTULUI LOR DEFECTUOS , EI OR SA RIDICE DIN UMERI , SI OR SA SE MUTE LA ALTA SOCIETATE DE STAT , IN ALT LOC CALDUT , FARA SA LE PESE PREA MULT !!! CA NU SANT BANII LOR PERSONALI !!! SANT AI STATULUI ROMAN , ADICA AI NIMANUI !!! SERVICII DE CONSULTANTA ??? OR SA COSTE MILIOANE !!! IN BENEFICIUL CUI ???

    1. CE NU INTELEGETI ??? ROMANIA ARE NEVOIE DE OAMENI , CARORA SA LE PESE DE ROMANIA !!! DAR , CA SA GASESTI UN ROMAN , IN ROMANIA , E LUCRU MARE !!!

    Romgaz ne-a obișnuit cu decizii riscante: modernizarea termocentralei, extinderea rezervoarelor subterane, explorări exagerate justificate insuficient prin Caragele etc. Cumpărarea participatiei Exxon este însă de alta dimensiune! Are șanse de reușită? Rezultatul reportat sugerează un suport financiar consistent, statul ar putea vinde pe bursa încă 10-15 procente, menținându-și controlul, având aceea putere de decizie asupra zăcământului ca și PETROM. Pentru a susține cursul pe bursa ar trebui sa ofere mai multe date, operațiile ar trebui desfășurate alert etc. Sa speram ca va reuși!

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb