"Rompetrol": Asocierea cu Primăria Capitalei este perfect legală

Alina Toma
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 22 februarie 2007

Compania nu primeşte terenuri gratis pentru staţiile de carburanţi, ci plăteşte redevenţă de minim 30.000 de euro pe an Contractul nu a putut fi pus în practică timp de şapte ani din motive politice

Conducerea "Rompetrol Downstream" a ţinut ieri să precizeze că nu "unelteşte" la Primăria Capitalei pentru a primi o serie de terenuri pentru construcţia de staţii de distribuţie a carburanţilor, ca urmare a unor favoruri politice. Astfel, contractul de asociere dintre "Rompetrol Downstream" şi Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a fost aprobat în anul 2000, dată la care CGMB avea deja în derulare cel puţin încă trei contracte de acelaşi tip cu alte două mari companii petroliere şi cu o companie independentă. Din analiza comparativă realizată în 2000 de CGMB, între oferta făcută de "Rompetrol" şi contractele de aceeaşi natură derulate cu alte companii, se poate constata că propunerea "Rompetrol" este cea mai bună.

Potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei, prin contractul de asociere, "Rompetrol" s-a obligat să achite suma nerambursabilă de 20.000 dolari pe care CMGB să o utilizeze pentru lucrări de construcţii civile, în zonele adiacente fiecărei staţii de carburanţi. Totodată, CGMB primeşte o sumă minimă garantată de 30.000 dolari pe an, pentru fiecare locaţie.

Declaraţia unui consilier municipal cum că "A trecut-o (n.r. Hotărârea privind contractul de asociere) Lis în anul 2000, am respins-o noi patru ani de zile, că nu aveam cum să-i dăm lui Patriciu, pentru că era Patriciu", este şocantă şi edificatoare, în acelaşi timp, pentru conducerea "Rompetrol". Reprezentanţii companiei se întreabă cum este posibil ca un contract de asociere, perfect legal, să nu poate fi continuat în şapte ani de la semnare, fără alt motiv temeinic decât că acţionarul principal al Grupului Rompetrol este Dinu Patriciu.

Potrivit comunicatului de presă citat, diversele obstrucţii, sus­ţinute de motive politice sau nu, nu au împiedicat "Rompetrol" să dezvolte reţeaua din Capitală. Numai în Bucureşti şi în împrejurimi, "Rompetrol" deţine şi operează un număr total de 12 staţii, care sunt printre cele mai noi unităţi de acest gen şi respectă standardele de mediu.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb