"Rompetrol Rafinare" îşi opreşte activitatea pentru revizia şi modernizarea echipamentelor

Diana Enache
Piaţa de Capital / 1 martie 2013

"Rompetrol Rafinare" (simbol RRC) şi "Rompetrol Petrochemicals", companii membre ale grupului "Rompetrol", îşi vor întrerupe activitatea de producţie în perioada 1 martie - 8 aprilie pentru realizarea unor lucrări de revizie şi modernizare a echipamentelor în valoare de peste 55 milioane dolari, se arată într-un comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Potrivit informării companiei, repornirea etapizată a instalaţiilor tehnologice de pe platforma industrială Petromidia va începe pe 8 aprilie.

Lucrările vor fi coordonate de "Rominserv", contractorul general al grupului, în acord cu noua capacitate de procesare a rafinăriei, creşterea gradului de siguranţă în funcţionarea instalaţiilor, respectarea prevederilor legale şi realizarea unor proiecte pentru protecţia mediului, conform legislaţiei naţionale şi europene, se mai arată în comunicat.

Reprezentanţii "Rompetrol Rafinare" au menţionat că peste 1.800 de persoane cu diferite specializări vor realiza lucrările, în cursul cărora vor fi reautorizate 1.211 conducte, 371 echipamente şi 545 supape de siguranţă de pe platforma Petromidia. În această perioadă, cele două companii ale grupului vor asigura livrările de produse către clienţi din stocuri.

Conform reprezentanţilor RRC, grupul a finalizat în 2012 un program de creştere a capacităţii de prelucrare a rafinăriei Petromidia, de la 3,8 milioane tone la 5 milioane tone de materie primă. Investiţiile s-au ridicat la aproximativ 380 milioane dolari.

Cantitatea totală de materie primă procesată de "Rompetrol Rafinare" în 2012 a fost de 4,05 milioane tone, în creştere cu 4% faţă de nivelul din 2011.

"Rompetrol Rafinare" şi-a redus pierderile cu 40%, în 2012, la 156,88 milioane dolari. Grupul "Rompetrol" a înregistrat o cifră de afaceri brută consolidată de 4,6 miliarde dolari şi un rezultat operaţional (EBITDA) de 76,8 milioane dolari în 2012, faţă de 4,8 miliarde dolari şi respectiv 5,8 milioane dolari în 2011.

Conform reprezentanţilor "Rompetrol", rezultatele financiare ale RRC au fost puternic afectate de o serie de factori independenţi de activitatea sa, precum diminuarea semnificativă a cursului valutar, costurile necesare asigurării capitalului de lucru, dar şi evoluţiile internaţionale ale produselor finite.

"Rompetrol Rafinare" are un capital social de 4,4 miliarde lei, divizat în titluri cu valoarea nominală de 0,1 lei/acţiune.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb