Rompetrol Rafinare, venituri de 4,89 miliarde dolari, mai mari cu 6%

V.B.
Piaţa de Capital / 17 februarie 2014

Compania Rompetrol Rafinare (RRC), din grupul Rompetrol, a înregistrat, anul trecut, o cifră de afaceri brută de 4,89 miliarde de dolari, în creştere cu 6% faţă de cea din 2012 (4,61 miliarde de dolari), iar pierderile au fost reduse cu aproximativ 40%, de la 163,03 la la 98,97 milioane de dolari, potrivit datelor trimise astăzi BVB.

Tot în 2013, exporturile realizate de RRC au ajuns la 1,7 miliarde de dolari, la fel ca în 2012, iar compania a produs aproximativ două milioane de tone de motorină, cel mai ridicat nivel atins de rafinărie de la punerea sa în fucţiune, în 1979, se mai arată în comunicat.

Documentul precizează că Rompetrol Rafinare a contribuit, în 2013, cu 1,4 miliarde de dolari la bugetul de stat.

Rezultatele consolidate includ companiile Rompetrol Rafinare, Rompetrol Petrochemicals, Rom Oil, Rompetrol Downstream, Rompetrol Quality Control, Rompetrol Logistics şi Rompetrol Gas.

Situaţiile financiare aferente anului trecut sunt neauditate şi consolidate, iar raportarea a fost realizată conform standardelor internaţionale de raportare financiară (IFRS).

Pe 22 ianuarie, Guvernul a adoptat hotărârea ce aprobă memorandumul convenit cu Rompetrol, prin care se sting, pe cale amiabilă şi reciproc avantajos, litigiile dintre Ministerul Finanţelor Publice (MFP) şi The Rompetrol Group, potrivit unui comunicat trimis redacţiei.

Grupul Rompetrol se angajează să cumpere, în schimbul a 200 milioane dolari, un număr de acţiuni emise de Societatea "Rompetrol Rafinare" Constanţa, reprezentând 26,6959 % din capitalul social, după ce vor fi puse în vânzare.

Totodată, va fi înfiinţat un fond de investiţii în sectorul energetic, sub forma unei societăţi pe acţiuni la care aportul Rompetrol Group va fi de 150 milioane dolari şi o cotă de participare la capital de 80%, statul român urmând să deţină o participaţie de 20%.

"În fine, există obligaţia statului român de a păstra pe o perioadă de 3 ani o participaţie nediluată de 18% din capitalul social al Societăţii < Rompetrol Rafinare > SA Constanţa, respectiv diferenţa dintre întreg pachetul de acţiuni deţinut de statul român şi pachetul de 26,6959 % din capitalul social care urmează să facă obiectul unei proceduri de privatizare la care să participe The Rompetrol Group NV", se mai arată în hotărârea de Guvern.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb