Rompetrol va investi 10 milioane euro pentru un nou depozit de produse petroliere la Sofia

F.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 27 septembrie 2007

Rompetrol va investi aproximativ 10 milioane de euro pentru construirea, în cursul anului viitor, a unui nou depozit de produse petroliere în Sofia, Bulgaria, cu o capacitate de 12.000 de metri cubi de carburanţi şi 2.400 de metri cubi de GPL, a declarat directorul general al Rompetrol Bulgaria. Rompetrol Bulgaria deţine în prezent un depozit de produse petroliere la Ruse, cu o capacitate de 5.800 de metri cubi.

"Intentionăm să construim încă un depozit în Sofia, cu o capacitate de 12.000 metri cubi de carburanţi şi 2.400 metri cubi de GPL, în cursul anului viitor, investiţie estimată la circa 10 milioane de euro. Depozitul va fi construit în capitala Bulgariei întrucât în această regiune se consumă 50% din consumul total de carburanţi din această ţară", a declarat directorul general al Rompetrol Bulgaria, Adrian Acatrinei. Potrivit acestuia, depozitul deja existent la Ruse este o investiţie strategică a Grupului Rompetrol în Bulgaria, care beneficiază de tehnologii avansate privind gestionarea şi desfacerea en-gros a produselor petroliere, precum şi în domeniul siguranţei şi protecţiei mediului. "Depozitul are facilităţi de încărcare navală, feroviară şi rutieră, asigurând astfel fluiditatea operaţiunilor de wholesale ale companiei Rompetrol pe teritoriul Bulgariei", a mai spus oficialul companiei.

Acesta a adăugat că Rompetrol Bulgaria a închiriat recent alte două depozite, unul în Sofia, cu o capacitate de 3.000 de metri cubi, şi altul în Varna, cu o capacitate, de 1.000 metri cubi.

În prezent, Rompetrol Bulgaria operează o reţea de 50 de benzinarii, dintre care 15 sunt proprii şi 35 sunt francize. Volumul total al vânzarilor în benzinariile Rompetrol Bulgaria este de circa 50.000 de metri cubi în primele opt luni ale anului 2007.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb