ROMSILVA: "Tăierile ilegale scad în fondul forestier de stat"

Alexandra Cismaru
Companii / 4 mai 2017

"Tăierile ilegale scad în fondul forestier de stat"

Tăierile ilegale în fondul forestier de stat administrat de Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva înregistrează noi scăderi, volumul acestora fiind cu 20,86% mai mic în primul trimestru al anului, în comparaţie cu perioada similară a anului trecut, potrivit unui comunicat de presă.

Romsilva a tranmis: "Astfel, în primele trei luni ale acestui an s-a înregistrat un volum al tăierilor ilegale de 8.533 metri cubi, faţă de 10.782 metri cubi în primul trimestru din 2016. Prejudiciul provocat de tăierile ilegale este, de asemenea, în scădere, la 2,27 milioane de lei, faţă de 3,2 milioane de lei în primul trimestru al anului trecut".

Angajaţii Regiei Naţionale a Pădurilor - Romsilva susţin că au efectuat în primul trimestru al acestui an 23.190 de controale privind circulaţia materialului lemnos, din care 5.274 în comun cu organele de poliţie, fiind constatate 335 de infracţiuni silvice şi 4.638 de contravenţii silvice. În urma acestor controale, au fost aplicate amenzi cu o valoare totală de 9,8 milioane de lei şi s-au confiscat 4.790 de metri cubi de material lemnos.

Reprezentanţii Romsilva au mai precizat: "Şi în fondul forestier privat administrat de Romsilva, volumul tăierilor ilegale s-a diminuat în primele trei luni ale anului cu 20,14%, înregistrându-se 4.408 metri cubi tăiaţi ilegal. Datele centralizate în primul trimestru al anului confirmă tendinţa descrescătoare a tăierilor ilegale în fondul forestier de stat, pe fondul intensificării controalelor angajaţilor Romsilva, anul trecut înregistrându-se o scădere semnificativă, de 16,27%, adică un volum total de 47.788 de metri cubi".

Potrivit sursei citate, au crescut, în schimb, de patru ori agresiunile îndreptate împotriva personalului silvic, în primele trei luni fiind înregistrate 12 cazuri de agresiune, faţă de 3, în perioada similară a anului trecut.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb