Romstal Leasing IFN, prejudiciată cu aproape 4 milioane euro

E.D.
Anticorupţie / 23 iunie 2014

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a unui cetăţean sirian rezident în România, asociat şi administrator al unei firme, pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi înşelăciune, prin care a prejudiciat firma Romstal Leasing IFN cu aproape 4 milioane euro.

Potrivit DNA, Anwar Hejou, în calitate de administrator al S.C. Simbog COM S.R.L., şi cu sprijinul lui Valentin Nedelcu, i-a indus şi menţinut în eroare pe reprezentanţii legali ai S.C. Romstal Leasing IFN S.A., cu ocazia încheierii, respectiv a executării unui număr de 30 de contracte şi convenţii de furnizare a unor utilaje marca Caterpillar. Astfel, Anwar Hejou a realizat vânzarea către societatea de leasing menţionată a unor echipamente inexistente sau, după caz, care nu erau proprietatea sa şi care ulterior nu erau livrate. Aceste operaţiuni au stat la baza încheierii unui număr de 30 de contracte de leasing financiar între firma de leasing sus-amintită şi mai mulţi utilizatori, societăţi comerciale, bunurile "vândute" nefiind în fapt preluate de utilizatorii respectivi.

Utilizatorii erau de fapt societăţi administrate/controlate/conduse de Anwar Hejou şi Valentin Nedelcu, respectiv de alte persoane interesate în obţinerea de resurse financiare în modalitatea frauduloasă sus-descrisă. În această modalitate, S.C. Romstal Leasing IFN S.A. a suferit un prejudiciu în cuantum de 13.685.908,52 lei (în echivalent 3.812.230,78 euro), sumă de bani achitată de societatea de leasing pentru "furnizorul" S.C. Simbog COM S.R.L.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti, cu propunerea menţinerii măsurii preventive a controlului judiciar faţă de Anwar Hejou.

DNA mai precizează că Anwar Hejou a mai fost trimis în judecată în acest an într-un alt dosar, pentru infracţiuni similare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9756
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4451
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2677
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9563
Gram de aur (XAU)Gram de aur378.7000

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb