Romtelecom lansează serviciul de Internet mobil

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 7 aprilie 2009

Romtelecom a lansat, luni, pentru clienţii persoane fizice şi companii, Clicknet Mobile Internet, oferta comercială bazată pe tehnologia CDMA, care va fi disponibilă în aproximativ 20 de oraşe mari din România la viteze de transfer de până la 3,1 Mbps, a comunicat operatorul telecom.

Clienţii din peste 20 de oraşe, dintre care Bucureşti, Braşov, Cluj-Napoca, Craiova, Piatra Neamţ, Ploieşti, Constanţa, Arad, Iaşi, Sibiu, Drobeta Turnu Severin, Oradea, Galaţi, şi din aproximativ 450 localităţi din ţară pot beneficia de oferta de Internet mobil de la Romtelecom Clicknet.

Noile servicii vor fi lansate şi promovate la nivel local şi regional, acoperirea urmând să se extindă continuu pentru a deservi şi alte zone din ţară. În prezent, sunt instalate aproape 170 de staţii de bază.

Conform companiei de telefonie, strategia Romtelecom pentru CDMA constă în extinderea acoperirii reţelei pentru a oferi servicii suplimentare, ţintind de asemenea şi zone unde nu există sau în care este dificilă şi nejustificată economic instalarea de infrastructură fixă (cablu, fibră etc). Astfel, spun reprezentanţii Romtelecom, serviciul contribuie şi la reducerea decalajului digital dintre zonele urbane şi cele rurale prin oferirea de servicii de voce fixă şi broadband wireless.

Clienţii care doresc să se aboneze la Internet mobil pot să opteze pentru unul dintre cele patru abonamente disponibile, care oferă viteze de descărcare de până la 3,1 Mbps şi includ trafic de până la 12 GB. Tarifele pentru traficul suplimentar încep de la 0,001 euro, fără TVA, pentru fiecare MB.

Toţi clienţii Romtelecom de Internet broadband fix beneficiază de tarife începând de la 4,9 euro/lună, fără TVA. Abonamentul Clicknet Mobile 0.5 GB este disponibil numai pentru contracte încheiate pentru doi ani.

Tarifele pentru modemurile USB variază între 25 şi 50 euro, fără TVA, în funcţie de tipul de abonament ales.

Oferta CDMA include, de asemenea, telefonie fixă wireless, Internet broadband fix wireless şi soluţii VPN. Clienţii care doresc să se aboneze la telefonia fixă prin CDMA vor avea la dispoziţie acelaşi portofoliu de abonamente şi tarife ca şi clienţii PSTN, la care se adaugă mobilitatea geografică limitată. Echipamentul pentru serviciile de telefonie fixă este disponibil la preţuri reduse cu 70%. Soluţia de reţea privată se adresează clienţilor companii şi asigură conectivitatea între punctele de prezenţă ale clientului.

Autoritatea de Comunicaţii a desemnat, în septembrie 2008, Romtelecom drept câştigător al licitaţiei pentru noua licenţă de comunicaţii mobile în benzile de frecvenţe 410-415/420-425 MHz.

Principalii concurenţi ai Romtelecom pe partea de internet mobil sunt Orange România, Vodafone România şi Telemobil (Zapp).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb