ROMULUS DASCĂLU, GARANT: "Piaţa neagră de alcool prejudiciază statul cu 2 miliarde euro pe an"

Ziarul BURSA #Companii #Agro-alimentar / 5 iunie 2015

Piaţa neagră a băuturilor alcoolice din ţara noastră este în continuă creştere, reprezentând peste 90% din totalul sectorului local şi aduce statului un prejudiciu de aproximativ 2 miliarde de euro pe an, consideră Romulus Dascălu, preşedintele Organizaţiei Patronale a Industriei Alcoolului şi Băuturilor Alcoolice GARANT.

În opinia sa, banii pierduţi ar putea rezolva probleme bugetare importante din domenii cheie, precum sănătatea, educaţia, protecţia socială şi infrastructura.

"Este vorba despre cantităţi enorme de alcool nefiscalizat, care sunt vândute anual la tarabe improvizate sau la marginea drumului, prin pieţe, internet sau alte canale de distribuţie către consumatori", a spus Romulus Dascălu, care a subliniat: "Prin calitatea lor îndoielnică, aceste produse, care nu sunt supuse niciunui control, reprezintă o reală ameninţare pentru sănătatea şi chiar viaţa consumatorilor, generând totodată costuri bugetare semnificative. Evaziunea fiscală are un impact devastator asupra industriei legale, singura care contribuie la dezvoltarea economică, prin taxele pe care le plăteşte şi prin locurile de muncă pe care le oferă".

Potrivit sursei citate, există zeci de mii de oamenii care îşi pierd locul de muncă din cauza existenţei pieţei negre de alcool: "În acest ritm, vom rămâne fără o industrie românească producătoare de alcool. Cât timp nu ia măsuri, statul este complicele acestor evazionişti".

Preşedintele organizaţiei patronale GARANT a menţionat datele Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, potrivit cărora ţara noastră ocupă locul al cincilea în topul statelor cu cel mai mare consum de alcool pur pe cap de locuitor.

Domnul Dascălu a precizat: "Trăim în raiul băuturilor spirtoase nefiscalizate. Această piaţă reprezintă sectorul cu cea mai mare evaziune din economia românească şi semnalăm acest lucru de ani de zile. Uneori am senzaţia că ne luptăm cu morile de vânt, că statul nu are urechi să ne audă".

Producătorii români şi-au arătat în nenumărate rânduri disponibilitatea de a oferi mai multe locuri de muncă şi de a produce la întreaga capacitate a fabricilor pe care le deţin, susţine Romulus Dascălu, care subliniază că există o nevoie acută de creştere a eficienţei controalelor în ceea ce priveşte comerţul ilegal şi de adoptare a unor măsuri legislative eficiente.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb