Rusia a început să evacueze personalul diplomatic din Ucraina

Rusia a început să evacueze personalul diplomatic din Ucraina

G.B
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 12 februarie 2022

Rusia a început să evacueze personalul diplomatic din Ucraina

Ucraina- RIA Novosti (prin Digi24): Angajaţii misiunilor diplomatice ale Rusiei în Ucraina au început să părăsească ţara.

"Potrivit declaraţiilor mai multor cetăţeni ucraineni, diplomaţi ruşi şi angajaţi consulari din Ucraina au început să plece în Rusia. Acest lucru e scos în evidenţă şi de dificultăţile care apar când vrei să faci o programare la consulat sau la ambasadă", a declarat o sursă informată pentru RIA.

Potrivit acesteia, este un semn că Rusia a luat o decizie similară cu cele anunţate oficial de mai multe ţări occidentale.

"Apropo, Serghei Lavrov a dat un indiciu privind posiblitatea acestui scenariu în timpul conferinţei de presă după negocierile cu cu şefa diplomaţiei britanice, Elizabeth Truss", care a avut loc pe 10 februarie.

Ambasada rusă de la Kiev a declarat, în schimb, că lucrează cu un program normal şi că nu a fost luată nicio decizie privind o evacuare parţială, deşi Ministerul de Externe de la Moscova lucrează la un astfel de plan.

SUA, Marea Britanie, Germania, Australia au anunţat deja planuri de evacuare a personalului ambasadelor. De asemenea, aceste ţări, dar şi altele - Canada, Finlanda, Letonia, Olanda, Estonia, Japonia, Noua Zeelandă - şi-au îndemnat cetăţenii să părăsească imediat Ucraina.

Rusia poate invada oricând Ucraina, iar cel mai probabil scenariu e că invazia va începe cu un bombardament. Sunt anunţuri venite vineri seara chiar de la Casa Albă, în condiţiile în care Statele Unite au cerut cetăţenilor americani aflaţi în Ucraina să părăsească ţara înainte să fie prea târziu, mai precis în cel mult 48 de ore. Cu toate acestea, americanii spun că încă nu au renunţat la calea diplomatică de rezolvare a conflictului, însă preşedintele rus este ameninţat cu un dezastru economic, dacă va ataca Ucraina.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb