Rusia a rambursat anticipat toate datoriile către ţările Clubului de la Paris

Ancuţa Stanciu
Ziarul BURSA #Internaţional / 22 august 2006

Rusia a rambursat anticipat toate datoriile către ţările Clubului de la Paris, odată cu achitarea ultimei tranşe de 23,737 miliarde dolari, a anunţat ieri banca rusă de stat Vneshekonombank. "Suma de 23.737.038.061 dolari SUA a fost transferată către creditorii din Clubul de la Paris", a informat Vneshekonombank, banca de comerţ exterior a Rusiei, precizând că vărsămintele au fost efectuate în nouă devize.

Această rambursare anticipată este cea mai importantă efectuată vreodată către Clubul de la Paris şi a fost posibilă ca urmare a unui acord semnat recent cu Germania, principalul creditor al Rusiei, acord care se referea la rambursarea anticipată a datoriei de opt miliarde de euro pe care Rusia o avea faţă de Germania.

La data de 16 iunie anul curent, Rusia şi ţările Clubului de la Paris au semnat un acord conform căruia rambursarea anticipată a datoriei Rusiei trebuia să se termine cel mai târziu la data de 21 august 2006. Potrivit autorităţilor de la Moscova, acest acord a permis Rusiei să economisească aproximativ 7,7 miliarde dolari din serviciul datoriei, fonduri care urmează să fie alocate pentru investiţii în scopul diversificării economiei ruse.

Creşterea preţurilor la energie până la valori record a ajutat Rusia să-şi revină după criza economică din anul 1998. Odinioară o ţară care avea nevoie de împrumuturi de miliarde de dolari de la Fondul Monetar Internaţional şi Banca Mondială, în prezent, Rusia doreşte să utilizeze banii rezultaţi din exporturile de petrol pentru a-şi rambursa anticipat datoriile şi a-şi consolida puterea economică.

Rusia este cel mai mare exportator de gaz natural din lume şi al doilea exportator de petrol, chiar dacă Rusia, ca şi Norvegia, nu este membră a Organizaţiei Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC). Anul trecut, veniturile din petrol i-au permis Rusiei să ramburseze, anticipat, aproximativ 15 miliarde dolari din datoria faţă de ţările Clubului de la Paris.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb