Rusia acuză SUA că incită Ucraina la escaladarea războiului

D.T.
Internaţional / 17 februarie 2023

Rusia acuză SUA că incită Ucraina la escaladarea războiului

Rusia a acuzat astăzi Statele Unite că incită Ucraina la escaladarea războiului prin aprobarea atacurilor asupra Crimeei, avertizând că Washingtonul este acum direct implicat în conflict deoarece "oameni nebuni" visează să învingă Rusia, informează News.ro.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe de la Moscova, Maria Zaharova, a reacţionat astfel faţă de unele comentarii ale subsecretarului de stat american Victoria Nuland.

Statele Unite consideră că peninsula Crimeea, pe care Rusia a anexat-o ilegal în 2014, ar trebui să fie cel puţin demilitarizată, iar Washingtonul sprijină atacurile ucrainene asupra ţintelor militare din peninsulă, declarase ieri subsecretarul de stat Victoria Nuland într-o discuţie găzduită de institutul Carnegie Endowment for International Peace din Washington. Întrebată despre pericolele unei escaladări în războiul din Ucraina, Nuland a spus că Rusia are în Crimeea o serie de instalaţii militare care sunt folosite în conflict. "Acestea sunt ţinte legitime, Ucraina le loveşte şi noi susţinem acest lucru", a spus Nuland.

Purtătoarea de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a reacţionat astăzi, într-un briefing de presă, la aceste comentarii făcute de Victoria Nuland.

"Încă o dată, trebuie să evidenţiem implicarea SUA în conflictul din Ucraina. Furnizează arme în cantităţi uriaşe, furnizează informaţii, pur şi simplu participă direct la planificarea operaţiunilor militare, antrenează formaţiuni armate ucrainene. Acum, americanii cei iubitori de război au mers şi mai departe: ei incită regimul de la Kiev la o nouă escaladare, pur şi simplu pentru a transfera războiul pe teritoriul ţării noastre. Aşa, prin lovituri directe. Am avertizat şi înainte, fiind forţaţi să lansăm o operaţiune militară specială. Acum ei, oficialii americani, vorbesc deschis despre asta", a declarat Maria Zaharova.

Unii oficiali americani visează ca nişte "nebuni" să învingă Rusia, a mai spus ea. "Este clar că menţionarea unor infrastructuri militare în discursul lui Nuland nu este altceva decât o încercare de a acoperi cu un pretext plauzibil dorinţa de a ne învinge ţara, la care toţi visează ca nişte nebuni", a subliniat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe.

Zaharova a dat însă asigurări că peninsula Crimeea "este protejată în mod fiabil".

În stilul sarcastic caracteristic, Zaharova a sfătuit-o pe Victoria Nuland să se ocupe de problema obiectelor zburătoare neidentificate de pe cerul Statelor Unite, mai degrabă decât să intervină în situaţia din Ucraina. "Aş dori să îi dau un sfat Victoriei Nuland: Victoria, ocupă-te de baloanele albe şi de OZN-uri. Acestea străbat Statele Unite ale Americii în număr mare şi, după cum vedem, nu vă pricepeţi prea bine să vă ocupaţi cu promptitudine şi eficienţă de aceste obiecte neidentificate", a spus purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse.

"Poporul vostru râde de voi şi continuaţi să visaţi să învingeţi Rusia, iar acum, de asemenea, cereţi regimului de la Kiev să lanseze un atac asupra Crimeei. Aveţi lucruri de făcut acasă, Victoria", a subliniat Zaharova.

Crimeea, care include portul Sevastopol, unde se află baza Flotei ruseşti de la Marea Neagră, este considerată de diplomaţii occidentali şi ruşi drept un punct-cheie al războiului din Ucraina. Kremlinul a avertizat că toate teritoriile considerate de Moscova ca făcând parte din Rusia - inclusiv zonele din Ucraina aflate sub control rusesc şi anexate ilegal - sunt acoperite de umbrela sa nucleară, mai adaugă sursa citată.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. Lasa, ca nici Rusia nu descaladeaza, ba dimpotriva!

    1. Ucrainienii își pregătesc închiderea aprovizionării Crimeei de vreo 2 luni. De asta s-au bulucit rușii în nordul Donbasului, sperau că destabilizează strategia Ucrainei. Și cu trupe strategice, ucrainienii au tocat carne de ruși, iar mutarea de primăvară va fi exact strangularea transportului catre Crimeea si negocierea retragerii tuturor rușilor la matcă.

      ia-ti pastilele

      Va mirosi greu în sud estul ucrainei, operațiunea prietenilor tăi rămâne cam cea mai mare prostie din istoria omenirii, sistemele bazate pe pitici idioți vor da faliment.

      pricajitu a spus ca rusii vor doar sa isi spele sosetele; aia e escaladare? e progres socio-cultural

    Nuland Sua și Zelenski Ucraina, DOUĂ JUCĂRII STRICATE ... !

    1. Corect,

      dar jucarii scumpe de 5 miliarde $ cum recunoaste Nuland 

    SUA ESTE O ȚARĂ DE RAHAT . PLINĂ DE TOATE RELELE LUMII ! ...

    Correct .. Ce bine le zice femeia asta…. Este si frumoasa…..

    1. Detectat propagandist sovietic de 71 de ani.

      Cred ca doar un tembel care nu stie ce vorbeste...

      gerontofilia n-are varsta :)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb