Rusia adoptă un pachet de legi împotriva sancţiunilor occidentale

Rusia adoptă un pachet de legi împotriva sancţiunilor occidentale

G.U.
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 4 martie 2022

Rusia adoptă un pachet de legi împotriva sancţiunilor occidentale

Rusia - AFP (prin Agerpres) - 4 martie 2022: Parlamentul Rusiei a adoptat astăzi un pachet de legi destinate să contracareze efectele sancţiunilor occidentale asupra economiei ţării, decise după invazia în Ucraina.

Acest text, accesibil pe site-ul Dumei de Stat, este destinat să "crească stabilitatea economiei ruse, precum şi să-i protejeze pe cetăţeni faţă de sancţiuni".

Sancţiuni fără precedent au fost adoptate împotriva Rusiei, antrenând o cădere vertiginoasă a rublei şi o retragere masivă a unor întreprinderi străine din ţară, între alte efecte devastatoare asupra economiei ruse.

Legea dă posibilitatea guvernului de a creşte pensiile şi salariul minim, "dacă este necesar".

Un moratoriu asupra inspecţiilor la IMM-uri va putea fi de asemenea introdus pe 2022 şi până la sfârşitul anului 2024 pentru companiile IT. Textul introduce de asemenea un sistem simplificat de achiziţionare a medicamentelor, precum şi o listă extinsă a acestora.

Această lege prevede de asemenea o procedură simplificată de 'buyback', între care cumpărarea de către o întreprindere a propriilor acţiuni. Preţul acţiunilor întreprinderilor ruse fiind puternic depreciat, chiar redus la zero, aceasta le-ar permite să le cumpere cu preţuri mici pentru a se consolida.

Legea prevede de asemenea o suspendare a rambursării datoriilor pentru cetăţeni şi IMM-uri în 2022, o măsură deja introdusă la începutul pandemiei de coronavirus.

În fine, este prevăzută prelungirea unei amnistii asupra capitalurilor în vigoare de mai mulţi ani, permiţând ruşilor să-şi repatrieze bunuri şi capitaluri deţinute în străinătate fără a risca urmărirea penală.

O dispoziţie permite de asemenea întreprinderilor să modifice candidaturile propuse în consiliile de administraţie, măsură care trimite la polemici legate de prezenţe străine în organele consultative ale mai multor mari grupuri ruse.

Întrebat în cursul conferinţei sale de presă zilnice, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că "economia se află de acum într-un mediu agresiv".

"Economia ne priveşte pe toţi, priveşte starea tuturor cetăţenilor şi lovituri sunt dirijate împotriva economiei noastre care trebuie amortizate şi minimizate. Asupra acestor aspecte guvernul şi preşedintele îşi concentrează atenţia în prezent", a declarat acesta.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Mie mi se pare ca, ceea ce fac SUA si UE, confiscand banditeste banii si activele rusesti de pe teritoriile lor, este definitia de manual a terorismului de stat, dar la nivel de Coalitie de state, iar in aceasta situatie, Rusia, avand si statutul de mare putere militara, se poate considera in legitima aparare si poate trimite ca avertizare rachete asupra acestor state ostile! Este pur si simplu, dreptul ei!

    1. Rusia are, pur si simplu, doar drepturi.

      Tu, daca ai niste economii intr-o banca, iar aceasta iti spune la un moment dat ca, in opinia ei nu mai esti un cetatean model, drept pt care iti va confisca banii depusi, ce faci atunci? O sa-ti spui ca iti meriti soarta, deoarece pana la aceasta talharie a bancii ai avut "doar drepturi"?

      ce delicat te exprimi, auzi tu ”nu mai esti un cetatean model”, cauta putin mai incolo la distrugeri si crima.

      Cred ca e prea tarzie ora pt tine ca sa mai pricepi ceva! Si ereditatea contribuie la asta!

      Trolu trece in modul jigniri

      ...

    Cu ce vor inlocui gazul rusesc și la ce costuri pentru populație?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb