Rusia are în vedere crearea unui concern de armament sub numele Kalaşnikov

A.G.
Ziarul BURSA #Internaţional / 20 noiembrie 2012

Rusia intenţionează crearea unui concern de armament sub marca Kalaşnikov, după numele celei mai cunoscute şi utilizate arme de asalt din lume, prin unirea a doi producători de arme de foc, care se confruntă de mai mult timp cu o criză financiară, a anunţat ieri preşedintele rus Vladimir Putin. Proiectul, care prevede fuziunea fabricii Ijmaş, unde sunt fabricate armele Kalaşnikov, cu o altă uzină, Ijmeh, amândouă situate la Ijevsk, capitala republicii ruse Udmurtia, a fost propus de vicepremierul rus Dmitri Rogozin, responsabil pentru complexul militaro-industrial.

"În ceea ce priveşte această fuziune, bineînţeles, este posibil", a declarat Vladimir Putin, citat de agenţia Interfax, în cursul unei întâlniri cu Dmitri Rogozin. "Aceas­ta ar trebui să ducă la o îmbunătăţire a situaţiei şi nu la o deteriorare a ei", a subliniat preşedintele rus, făcând apel la o atenţie deosebită pentru "problemele sociale" legate de fuziune.

Mihail Kalaşnikov (93 de ani) şi 16 alţi foşti angajaţi ai Ijmaş au denunţat în luna octombrie gestiunea inadecvată a companiei, ai cărei angajaţi sunt prost plătiţi, într-o scrisoare deschisă adresată preşedintelui rus, în care îi cer să salveze uzina. Cele două companii se confruntă cu o criză financiară din cauza absenţei de mai mulţi ani a comenzilor din partea Ministerului Apărării, depozitele militare ruse fiind deja saturate cu arme automate, a amintit ieri Rogozin, citat de Agerpres. "Propunem fuziunea celor două companii sub marca Kalaşnikov", pentru a concentra în cadrul grupului potenţialul indus­trial şi pentru a crea o uzină modernă de fabricare a armelor de foc, a declarat vicepremierul rus.

Uzina Ijmaş, înfiinţată în 1807, este unul dintre principalii producători ruşi de arme de foc, între care puştile de asalt AK-47 şi versiunile sale ulterioare. Ijmeh, creată în 1942, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, este, de asemenea, unul dintre cei mai mari producători de arme din Rusia.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb