Rusia atacă ţinte ISIS cu rachete lansate de pe un submarin din Marea Mediterană

Ioana Dogaru
Internaţional / 9 decembrie 2015

Actualizare 11:47 Rusia neagă instalarea unei a doua baze militare în Siria

Ministerul Apărării din Rusia a respins miercuri informaţiile apărute în mass-media străină conform cărora Moscova este pe cale să instaleze o a doua bază militară aeriană în Siria, după cea din Latakia, în nord-vestul ţării, informează BBC pe site-ul său în limba rusă, citat de Agerpres.

"Rusia nu are nevoie de baze suplimentare în Siria", a afirmat purtătorul de cuvânt al ministerului menţionat, Igor Konaşenkov. ''Nu trebuie să fii expert militar pentru a înţelege că de la Hmeymim (Latakia), unde îşi are baza aviaţia rusă, şi până în orice punct al teritoriului Siriei este nevoie de 30-40 de minute de zbor pentru orice avion rus", a completat reprezentantul instituţiei militare ruse.

Anterior, Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), cu sediul în Marea Britanie, a indicat că Rusia a început instalarea unei noi baze militare pe aerodromul Sharyat, situat la 40 de km sud-est de Homs, capitala provinciei cu acelaşi nume. Potrivit OSDO, consilieri militari ruşi sunt prezenţi deja la Sharyat, baza urmând să devină funcţională până la sfârşitul lunii decembrie.

De la începutul campaniei sale aeriene în Siria, la 30 septembrie, Rusia foloseşte baza militară de la Hmeymim, în Latakia. De asemenea, Rusia utilizează aeroportul Tiyas, la est de Homs, ca bază pentru elicopterele sale, care efectuează raiduri intensive împotriva poziţiilor jihadiste de lângă situl antic Palmira.

(A.L.)

-------------

Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a anunţat marţi că Rusia a lovit pentru prima dată ţinte ale grupării jihadiste Statul Islamic (ISIS) în Siria cu rachete lansate de pe un submarin din Marea Mediterană, relatează Reuters.

"Ţintele au fost două mari poziţii teroriste în provincia Raqqa", i-a transmis Şoigu preşedintelui Vladimir Putin într-o întâlnire televizată, adăugând că rachetele de tip Caliber au fost lansate de pe submarinul Rostov-pe-Don.

"Putem spune cu deplină încredere că au fost cauzate daune serioase unor depozite de arme, unei fabrici care produce mine şi, bineînţeles, instalaţiilor petroliere", a afirmat el.

Şoigu a spus că Rusia a informat în avans Israelul şi SUA de planul său de a lansa rachete de pe un submarin.

El a mai precizat că, în ultimele trei zile, forţele aeriene ruse au efectuat peste 300 de zboruri deasupra Siriei şi au lovit peste 600 de ţinte de diverse tipuri.

Bombardierele ruse care zboară deasupra Siriei sunt însoţite de avioane de luptă, aşa cum a dispus Putin, a adăugat ministrul apărării.

Rusia a început să intervină direct în războiul civil din Siria la sfârşitul lunii septembrie prin atacuri aeriene menite a-şi sprijini aliatul, preşedintele sirian Bashar al-Assad.

Însă intervenţia a avut şi consecinţe nedorite, aşa cum s-a întâmplat atunci când Turcia a doborât un avion de luptă rus la frontiera cu Siria sub pretextul că acesta a încălcat spaţiul său aerian, acuzaţie negată de Rusia.

Pe de altă parte, Putin i-a spus lui Şoigu că anchetatorii ruşi ar trebui să deschidă cutia neagră a avionului rus numai în prezenţa unor experţi internaţionali, "pentru a documenta totul cu atenţie".

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Pai da, Rusia ataca in special instalatiile petroliere, fiindca altfel petrolul ieftin vandut de statul islamic ajunge in Europa si SUA, asa ca europenii nu mai trebuie sa cumpere atat de mult petrol de pe piata legala, deci nici de la rusi. Iar cum statul islamic vinde mult mai ieftin, mai tine si pretul petrolului jos, ceea ce ii supara pe rusi.

    Ba statul islamic mai este si impotriva dictatorului Asad, care este omul rusilor.

    Oare care dintre ei or fi mai putin rai pentru romani? O super grupare terorista care organizeaza atentate in urma carora mor sute sau poate mii de oameni, sau un stat razboinic care de sute de ani se ocupa doar cu ocuparea de noi teritorii si care ameninta cu bombe atomice si din cauza caruia Romania a avut extrem de mult de pierdut de multe zeci de ani? 

    1. este ca in ciuda liberalizarii avorturilor apar prosti ca tine, Dorele. Nimic nu este mai rau decat existenta unor imbecili care fac zi de zi crime impotriva umanitatii in ansambul ei civilizat. Ca exista prosti ca tine este si mai rau Dorele. Este de neimaginat ca in Uniunea Europeana exista cretini fara repere morale asa cum esti tu in logica ta imbecila. Pentru restul cititorilor, ca tu nu cred ca poti intelege prea mult.

    Conform Wikipedia, principalele mari mediteraneene de pe Terra (ca banuiesc ca de pe Terra bombardeaza muscalii), sunt: Marea Egee, Marea Marmara, Marea Ionica, Marea Adriatica, Marea Tireniana, Marea Ligurica, Marea Mediterana, Marea Neagra, Marea Azov (asta nu a secat?), Marea Alboran, Marea Balearelor, Marea Cretei, Marea Traciei, Marea Caraibelor.

    Nu e foarte clar din articol, din care dintre astea lanseaza bolsevicii artificii?

    1. Asta se intampla cand internetul este disponibil persoanelor semialfabetizate, Dyogene.

      Din păcate sunt din ce în ce mai mulți cei orbiți de licuriciul de peste ocean, cu al lui "american dream", unde sunt cei mai mulți semianalfabeți și analfabeți din lumea "civilizată", noroc cu emigranții culți, școliți, ce le țin în viață universitățile, atît la catedre cît și pe băncile studențești, apoi în cercetare, căci americanii nu se înghesuie să învețe. Din păcate la noi în țară orbecăiala este în creștere, căci noi tindem asimptotic să-i ajungem ca națiune incultă, pe cea care este cu mult mai mulți bani (murdari și însîngerați) ca noi, care-și poate permite să cumpere creiere luminate, scoase la vînzare de viață dulce și "să trăiți bine", dispuse să devină creiere-sclav al banului.

      Moskalii și nu muscalii că nu-s din Muscova, iar limba română este fonetică, iar I.L.Caragiale se referea la altceva (rus., ucr., pol. moskal - de la моск&# 1072;ль - a historical designation used for the residents of the Grand Duchy of Moscow / Moscova (rom.) between the 12 and the 18 centuries) pot lansa de oriunde, căci Rusia "se învecinează cu cine vrea ea", chiar si de pe Dunare! Bolșevicii - bolșevic ("боль шеви&# 769;к", derivat din rusă ce înseamnă, în traducere liberă, "majoritate") a apărut în 1903 ca un curent de gîndire politică .... așa că amalgamul de cunoștințe este total și specific licuriciului, dacă făceai Academia la Frunze, știai diferența, dar așa ai făcut la West Point și ... tot degeaba, ca și cu mările lumii!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb