Rusia intenţionează să recucerească părţi ale teritoriului ucrainean despre care susţine că îi aparţin

G.D.
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 8 decembrie 2022

Rusia intenţionează să recucerească părţi ale teritoriului ucrainean despre care susţine că îi aparţin

Kremlinul a anunţat astăzi că forţele ruse sunt hotărâte să recucerească părţi din sudul şi estul Ucrainei despre care Rusia susţine că îi aparţin, transmite Reuters, conform Agerpres.

Totuşi, preşedinţia Federaţiei Ruse nu a definit integral obiectivele campaniei sale militare, iar purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a părut să stabilească o limită asupra teritoriului ucrainean pe care Rusia încearcă să îl încorporeze.

Rusia a anunţat că a anexat patru provincii ucrainene - Doneţk, Lugansk, Zaporojie şi Herson - după organizarea în septembrie a unor aşa-zise referendumuri, care au fost denunţate ca ilegale şi false de către Kiev, Occident şi o majoritate a ţărilor membre ale ONU.

Niciuna dintre cele patru provincii nu s-a aflat sub controlul total al Moscovei, iar Rusia nu a precizat în ce proporţie le-a anexat.

Întrebat dacă Rusia intenţionează să încorporeze alte teritorii în afară de cele patru regiuni menţionate, Peskov a spus: ''Nu se pune problema despre aşa ceva. Cel puţin, nu există declaraţii în această privinţă. Totuşi, este mult de muncă pentru a elibera teritoriile; într-o serie de noi regiuni ale Federaţiei Ruse există teritorii ocupate care trebuie să fie eliberate. Mă refer la părţi din Republica Doneţk, ca şi la ceea ce a devenit parte a Federaţiei Ruse şi apoi a fost reocupată de trupele ucrainene''.

Forţele ucrainene au trupele ruse dintr-o zonă mică din provincia Lugansk, iar în luna noiembrie armata rusă s-a retras din toate zonele provinciei Herson de pe malul vestic al fluviului Nipru pe care ea le controlase, inclusiv capitala Herson.

Rusia a declanşat în 24 februarie o agresiune militară neprovocată şi nejustificată contra Ucrainei. Moscova susţine că este vorba despre o ''operaţiune militară specială de denazificare'' a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Si eu vreau sa castig la loto dar...

    Ceea ce ti-ai insusit in mod ilegal se cheama furt. Si ceea ce ai furat dai inapoi.

    Mi se pare corect, daca tinem cont ca Ucraina e un stat artificial, caruia i s-au alipit teritorii luate abuziv de la statele vecine!

    1. Memorandumul de la Budapesta este un tratat internațional semnat la 5 decembrie 1994 la Budapesta, Ungaria între Ucraina, Statele Unite, Marea Britanie și Rusia.

      Creare cont 

      Unelte personale 

      Cuprins 

      Început 

      Conținutul tratatului 

      Statut 

      Vezi și 

      Referințe și note 

      Legături externe 

      Memorand umul de la Budapesta 

      Articol 

      Discuție 

      Lectură 

      Modificare 

      Modificare sursă 

      Istoric 

      De la Wikipedia, enciclopedia liberă 

      Memorandumul de la Budapesta este un tratat internațional semnat la 5 decembrie 1994 la Budapesta, Ungaria între Ucraina, Statele Unite, Marea Britanie și Rusia.[1] 

      Conținutul tratatului 

      Memorandumul se referă la dezarmarea nucleară a Ucrainei și prevede garanții de securitate a independenței sale. Prin acest tratat, Ucraina a renunțat la armele nucleare sovietice de pe teritoriul său care au fost transferate către Federația Rusă. În schimb, Statele Unite, Marea Britanie și Rusia s-au obligat după cum urmează: 

      Statele Unite ale Americii, Federația Rusă, precum și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, își reafirmă angajamentul față de Ucraina, în conformitate cu principiile Actului final al CSCE, să respecte independența și suveranitatea și frontierele existente ale Ucrainei.

      Ce tzi de pare tzie este irelevant. 

      Daca zici tu, o mare somitate...

      Minciuni. Citeste textul memorandumului, nu dezinformarile Wikipedia. Acele "garantii" sunt CONDITIONATE. America si Vestul s-au angajat ca nu vor atrage in sfera lor Ucraina. Ceea ce au si facut in 2014 prin lovitura de stat pe care au organizat-o.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb