Rusia limitează importul de carne de vită din România şi de animale vii din Italia, Bulgaria şi Grecia

E.D.
Internaţional / 6 august 2014

Actualizare 18:30 Moscova interzice produsele agroalimentare din ţările care au adoptat sancţiuni

Rusia va interzice sau va limita timp de un an importurile de produse agroalimentare din ţările care au adoptat sancţiuni economice antiruse, anunţă Kremlinul, citat de AFP.

"În scopul protejării intereselor naţionale ale Federaţiei Ruse (...), am ordonat interzicerea sau limitarea timp de un an a importurilor anumitor tipuri de produse agricole, de materii prime şi de produse alimentare provenind din ţările care au dispus sancţiuni economice contra Rusiei", a declarat preşedintele rus, Vladimir Putin.

---

Actualizare 18:15 ANSVSA: "România nu exportă bovine şi carne de bovine în Rusia"

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţă Alimentelor (ANSVSA) precizează, referitor la anunţul făcut de autorităţile din Rusia privind limitarea importurile de bovine şi carne de vită din România ca urmare a unor cazuri de îmbolnăvire, că autorităţile ruse "interzic ceva ce nu exisă", întrucât România nu are relaţii comerciale de acest gen cu Rusia.

"Autorităţile ruse interzic ceva ce nu există. România nu are relaţii comerciale de acest gen cu Federaţia Rusă. România nu exportă bovine, carne de bovine şi produse din carne de bovine în Federaţia Rusă", precizează ANSVSA într-un comunicat publicat pe pagina instituţiei.

Începând cu anul 1995, în România nu a fost înregistrat nici un caz de formă clasică sau atipică de Encefalopatie Spongiformă Bovină (ESB, boală vacii nebune - n.r.), până la recentă depistare a acestui caz izolat, explică ANSVSA, precizând că forma atipică de ESB depistată în ţara noastră este un caz izolat şi nu o epidemie, aşa cum anunţă autoritatea sanitară din Rusia.

Autorităţile române investighează în acest moment condiţiile în care acest caz a apărut şi informează în permanenţă organizaţiile internaţionale în domeniu.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii Animalelor (OIE) a acordat României în luna iunie a acestui an certificatul prin care i se recunoaşte statutul de ţară cu risc neglijabil pentru ESB, mai menţionează ANSVSA.

---

Rusia a decis astăzi să limiteze importurile de carne de vită din ţara noastră şi de animale vii din Italia, Bulgaria şi Grecia, invocând existenţa unor boli, informează AFP, vorbind despre un "război comercial" între Moscova şi Occident.

"Din cauza declanşării unei epidemii de encefalopatie spongiformă bovină (boala vacii nebune) la bovinele din regiunea Clujului în România, începând cu 6 august 2014 sunt impuse restricţii temporare asupra exporturilor către Rusia" a vacilor vii, cărnii de vită şi altor produse asociate, potrivit unui comunicat al Rosselkhoznadzor (autoritatea sanitară din Rusia).

De asemenea, agenţia Sanitar-Veterinară rusă (Roselkoznadzor) a decis limitarea exporturilor de animale vii din mai multe regiuni din Italia, Bulgaria şi Grecia.

"Moscova este acuzată frecvent că recurge la arma comercială, invocând motive sanitare, ca instrument de presiuni diplomatice asupra ţărilor vecine. De la înăsprirea sancţiunilor occidentale împotriva sa, Rusia interzice aproape zilnic importurile de noi produse alimentare invocând protecţia consumatorilor", notează AFP.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb