Rusia nu va privatiza marile companii în acest an

F.A.
Ziarul BURSA #Internaţional / 31 august 2010

Este puţin probabil ca executivul rus să vândă în acest an participaţii la principalele companii ale ţării, a declarat luni ministrul rus de Finanţe, Alexei Kudrin, transmite RIA Novosti, citată de Agerpres. "Nu ne-am fixat un asemenea obiectiv pentru acest an. Programul de privatizare este menit să ajute la reducerea deficitului bugetar în următorii trei ani, pentru asta a fost creat. Probabil nu vor fi vândute active în companii de stat în acest an", a explicat oficialul rus. El a precizat că Ministerul de Finanţe va elabora un plan de privatizare începând cu 2011, iar investitorii străini sunt bine veniţi deoarece pot cumpăra doar participaţii minoritare în firmele ruseşti.

În 29 iulie, ministrul Economiei, Elvira Nabiullina a anunţat că Rusia va demara cel mai ambiţios program de privatizare din anii "90 destinat investitorilor străini, în timp ce guvernul a aprobat vânzarea unor participaţii minoritare la 11 companii importante din Rusia, prin care ar putea obţine fonduri de aproximativ 29 miliarde de dolari. Guvernul Rusiei a aprobat, în iulie, lista celor 11 companii de stat ale căror participaţii vor fi scoase la vânzare în perioada 2011-2013. "Lista include Transneft, Sovcomflot, Rosneft, Sberbank, VTB, Rosagroleasing, Federal Grid Company of Unified Energy System, Russian Agricultural Bank, RusHydro, Ros­spirtprom, United Grain Company", a anunţat, în iulie, Alexei Uvarov, directorul Departamentului de relaţii publice din cadrul Ministerului Dezvoltării Economice.

"Compania de căi ferate a fost scoasă din listă, deoarece încă se analizează partea finală a reformei căilor ferate", a explicat oficialul rus. De asemenea, nu va fi privatizată Agenţia pentru creditarea ipotecară. Propusa vânzare de active va avea un efect pozitiv asupra pieţei bursiere, a estimat Tom Mundy, analist la Renaissance Capital în Mos­cova.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb