Rusia organizează în continuare exerciţii militare în Transnistria

G.B
Internaţional / 1 februarie 2022

Rusia organizează în continuare exerciţii militare în Transnistria

Rusia organizează în continuare exerciţii militare în Transnistria, regiunea separatistă pro-Moscova a Moldovei, pe fondul temerilor occidentale legate de o invazie în Ucraina, a anunţat marţi Ministerul rus al Apărării, potrivit The Moscow Times, citată de Digi24.

În 25 ianuarie, Grupul Operaţional al Forţelor Ruse - creat pe rămăşiţele Armatei a 14-a a URSS şi care nu face parte din contingentul rusesc de menţinere a păcii în Transnistria - a efectuat alte exerciţii de pregătire de luptă, simulând chiar atacuri asupra instituţiilor oficiale de la Chişinău, după cum a relatat presa moldoveană.

Exerciţiile vin după avertismentul Ucrainei de luna trecută potrivit căruia serviciile secrete ruse ar putea pregăti "provocări false" împotriva trupelor ruse staţionate în regiunea separatistă nerecunoscută pentru a justifica o invazie în Ucraina.

Săptămâna aceasta, Grupul Operaţional al Forţelor Ruse (OGRF) a organizat exerciţii de antrenament la poligonul de tragere din Transnistria împotriva unor "ţinte care simulează unităţi inamice de infanterie şi tehnică militară in deplasare".

"Militarii au desfăşurat mişcări sub acoperire, luând poziţii de tragere şi apelând la deghizări improvizate", a spus Ministerul Apărării într-un comunicat.

"A fost acordată o atenţie specială distrugerii ţintelor mici situate la distanţe mari", se mai spune în acelaşi comunicat, care mai precizează că trupele ruse au folosit lansatoare automate de grenade AGS-17.

Armata rusă nu a precizat câţi militari au fost implicaţi în manevrele "planificate".

Transnistria are o populaţie de 500.000 de locuitori. O treime din locuitori sunt etnici ruşi şi o treime, moldoveni. După 1990, când Moldova a devenit stat independent, Transnistria a căutat să se alăture Rusiei.

Un mic contingent de menţinere a păcii, de aproximativ 400 de soldaţi ruşi, este desfăşurat într-o zonă demilitarizată a Transnistriei, ca parte a unei colaborări de monitorizare moldo-transnistrene-ruse.

Aproximativ 1.000 de militari ruşi sunt însărcinaţi cu paza muniţiei la un depozit de arme transnistrean dezafectat, potrivit presei.

Organizaţia Naţiunilor Unite a adoptat o rezoluţie susţinută de Republica Moldova în 2018 prin care cere retragerea imediată şi completă a forţelor ruse de menţinere a păcii din Transnistria. Preşedintele pro-european al Republicii Moldova, Maia Sandu, a cerut ca trupele ruse să se retragă din Transnistria de la alegerea ei din 2020.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb