Rusia: Prima manifestaţie autorizată a opoziţiei după mai mult de un an la Moscova

Alexandru Costea
Internaţional / 20 septembrie 2015

Opoziţia rusă manifestează astăzi la periferia din sud-estul Moscovei, prima acţiune de acest fel a opoziţiei autorizată de putere după un an şi jumătate în capitala Rusiei, conform AFP, citat de Agerpres.

Această manifestaţie este organizată la apelul avocatului şi bloggerului Aleksei Navalnîi, una dintre figurile de frunte ale opoziţiei ruse.

"Protestăm împotriva cenzurii, împotriva războiului din Ucraina. Aceste probleme durează de mult timp, dar vrem să spunem că suntem împotriva a ceea ce se întâmplă la ora actuală în politica rusă", a declarat pentru France Presse Kira Iarmîci, purtătorul de cuvânt al opozantului.

Autorizat de primăria Moscovei, cortegiul va defila pe o distanţă de aproape trei kilometri la periferia situată la 15 km de centrul capitalei ruse.

"Nu am avut un mare miting de peste un an şi jumătate", a explicat Aleksei Navalnîi pe blogul său, adăugând că a ales data de 20 septembrie în amintirea zilei de 24 septembrie 2011, când un congres al partidului la putere Rusia Unită a oficializat candidatura la alegerile prezidenţiale din 2012 a lui Vladimir Putin, atunci prim-ministru.

"Cerem dreptul de a participa la alegeri. Cerem încetarea războaielor, abolirea cenzurii, eliberarea prizonierilor politici şi lupta contra corupţiei", au declarat organizatorii manifestaţiei pe pagina de Facebook a evenimentului.

La începutul lunii martie, un marş la care au luat parte peste 70.000 de persoane a fost organizat la Moscova, în omagiu opozantului Boris Nemţov, asasinat cu câteva zile înainte.

Manifestaţia programată astăzi are loc de asemenea la o săptămână după alegerile regionale care au confirmat victoria partidului pro-Kremlin Rusia Unită, dar despre care adversarii, practic excluşi din scrutin, cred că au fost marcate de fraude.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Ce stupid este Navalni când spune că cere dreptul de a participa la alegeri.

     

    Realitatea este că nimeni nu îi crede și nu îi votează în Rusia. Navalni a participat recent la alegerile regionale și a câștigat doar 2% (DOI) din voturi. Nu a trecut pragul electoral de 5%. 

     

    Când nu este ocupată cu propaganda, Europa Liberă mai citează și din rezultatele exacte ale alegerilor. 

    RFERL: "The Kostroma regional election commission said on September 14 that according to preliminary results, Parnas had secured just 1.98 percent of the vote, while United Russia garnered just over 52 percent. 

     

    Despite initial optimism after unofficial exit polls showed Parnas, which represents the opposition umbrella group Democratic Coalition, getting 6 percent of the vote, election campaign chief Leonid Volkov conceded on September 14 that his party would not garner the 5 percent needed to take seats." 

     

    Parnas este alianța care include opoziția pro-occidentală. Alți candidați au reușit în alegeri. Dar este cam greu cu Volkov care locuiește în Luxemburg să poți să ai credibilitate în fața rușilor. Mă scuzați, dar nici eu nu aș crede pe cineva care a făcut bani peste noapte și locuiește în Luxemburg. 

     

    The Interpreter: "Some candidates who opposed the Kremlin-backed United Russia but who were not part of the Democratic Coalition had successes. Vladimir Mikhailov, a manufacturer of automobile first-aid kits and former United Russia candidate who left his party after a dispute following Russia's annexation of Crimea, ran on the Yabloko ticket and won a seat in his district. Maksim Guterman, another former United Russia member who left the party last year also gained a seat with 60% of the votes as an independent candidate."

    1. Cu greu se poate spune că Navalni este opoziția din Rusia. Ei sunt doar favoriții vesticilor și a mașinii lor de propagandă și finanțare. Acum sunt doar istorie și rămân doar pe blog sau rezidenți în Luxemburg nu și în politica rusească.

    Pe 6 mai, "opoziției" care face vizite și rapoarte la ambasada US dn Moscova (conform Wikileaks), i-a fost aprobat un marș pe care aceasta l-a refuzat (pentru că nu era în centrul Moscovei care se pregătea atunci de parada de 9 mai).

     

    "The authorities sought to justify their decision by citing crowding in the city center due to the preparations for the 70th anniversary of the end of World War II in Europe and instead offered the organizers a venue in the northwest of Moscow. 

    However, the opposition refused to consider the option of holding the event on the outskirts of the city. "It is strange to hold a rally, which is dedicated to the events on Bolotnaya Square, on the outskirts. This is kind of absurd," said one of the organizers, member of the Protest Actions Committee (KPD) Alexander Ryklin, speaking to RBTH." 

     

    Au mai fost marșul anti-război (ale opoziției reale din Rusia) și cel ocazionat de uciderea lui Nemțov. 

    Deci, încă o minciună de propagandă occidentală. Nalavni poate avea câte marșuri vrea dar nu prea vine lumea decât dacă sunt teme la care rezonează și la care opoziția adevărată (nu aia care dă rapoarte americanilor) cheamă lumea. 

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb