Rusia reduce cheltuielile pentru conducta Burgas-Alexandroupolis

A.G.
Ziarul BURSA #Internaţional / 17 februarie 2011

Rusia reduce cheltuielile pentru conducta Burgas-Alexandroupolis

Rusia nu are de gând să se retragă din proiectul oleoductului Burgas-Alexandroupolis, dar are de gând să-şi reducă cheltuielile, a declarat, ieri Igor Dyomin, purtătorul de cuvânt al companiei Transneft, care deţine monopolul asupra oleoductelor ruseşti, după cum transmite Itar-Tass, citată de Agerpres. "Nu intenţionăm să dizolvăm compania care se ocupă de gestionarea acestui proiect dar ne vom reduce cheltuielile", a declarat Dyomin, adăugând că Rusia are de gând să reducă personalul şi remuneraţia companiei "Trans Balkan-Pipeline", care se ocupă de proiectul conductei Burgas-Alexandroupolis.

Declaraţiile contrazic informaţiilor publicate anterior de cotidianul rus Vedomosti, conform căruia participanţii ruşi la acest proiect - "Trans-neft", "Rosneft" şi "Gazprom Neft" - vor anunţa sistarea finanţării. În plus, Vedomosti susţine că livrările de petrol ce urmau să se deruleze prin conducta Burgas-Alexandroupolis ar putea fi reorientate spre oleoductul Samsun-Ceyhan.

"Subiectul închiderii proiectului Burgas-Alexandroupolis nu este de actualitate. Nimeni nu are de gând să pompeze un asemenea volum de petrol prin ESPO-2", a precizat purtătorul de cuvânt al companiei "Trans-neft". În plus, Igor Dyomin a mai anunţat că o reuniune a acţionarilor Burgas-Alexandroupolis va avea loc în data de 17 februarie la Roma, ocazie cu care va fi discutat şi subiectul datoriilor Bulgariei şi Greciei faţă de acest proiect precum şi propunerile pentru finanţarea viitoare.

În anul 2007, Rusia, Bulgaria şi Grecia au semnat un acord interguvernamental care prevedea construirea unui oleoduct cu o capacitate de 35 de milioane de tone de petrol pe an. Făcând legătura între portul bulgar Burgas şi Alexandroupolis (port grec la Marea Egee), această conductă, cu o lungime de 280 de kilometri, va permite transportul petrolului provenit din zona Mării Caspice spre vestul Europei, ocolind însă tranzitul prin strâmtorile Bosfor şi Dardanele.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb