Rusia susţine că a dezamorsat muniţii neexplodate în apropierea centralei nucleare Kursk

F.D.
Internaţional / 28 august

Sursa foto: Platforma X

Sursa foto: Platforma X

Rusia a declarat miercuri că forţele sale au dezamorsat muniţii neexplodate furnizate de SUA şi trase de Ucraina, care au fost doborâte la doar 5 km de centrala nucleară Kursk din Rusia, pe care Moscova susţine că forţele Kievului încearcă să o lovească, relatează News.ro.

Anunţul a fost făcut de Garda Naţională a Rusiei şi a fost însoţit de o înregistrare video cu muniţiile neexplodate şi cu genişti care le aruncă în aer.

Anunţul a fost făcut la o zi după ce Rafael Grossi, şeful organismului de supraveghere nucleară al ONU, a inspectat centrala, despre care a spus că este vulnerabilă din cauza lipsei unei cupole de protecţie care ar putea-o proteja de rachete, drone sau artilerie.

Ucraina nu a comentat imediat presupusa descoperire rusă, iar Reuters nu a putut verifica în mod independent locaţia videoclipului.

Forţele ucrainene au trecut graniţa de vest a Rusiei în regiunea Kursk la 6 august, într-o incursiune surpriză care este încă în desfăşurare, iar luptele au avut loc până la aproximativ 40 km de instalaţia nucleară.

Ucraina nu a răspuns încă unei acuzaţii formulate săptămâna trecută de preşedintele rus Vladimir Putin, potrivit căreia a încercat să atace centrala.

Grossi, directorul general al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), a evitat să precizeze marţi dacă el consideră Ucraina responsabilă sau nu.

Rosgvardia, Garda Naţională a Rusiei, a declarat într-un comunicat că specialiştii săi au găsit un proiectil de la un sistem de rachete cu lansare multiplă HIMARS, furnizat de SUA, la 5 km de centrală, precum şi un fragment de rachetă despre care a spus că era umplut cu 180 de muniţii neexplodate. O înregistrare video arată doi soldaţi care inspectează fragmente ale rachetei despre care au afirmat că a fost doborâtă de apărarea aeriană rusă şi a explodat parţial în aer. Unul dintre fragmentele pe care le inspectau era marcat "M101 GRENADES". Aceştia au fost prezentaţi plasând muniţia într-o gaură făcută în pământ şi apoi aruncând-o în aer printr-o explozie controlată.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

28 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4684
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3052
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9072
Gram de aur (XAU)Gram de aur360.7082

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb