Rusia va acorda o atenţie deosebită realizării inelului de transport în zona Mării Negre

F.A.
Internaţional / 13 iunie 2009

Rusia va acorda o atenţie deosebită realizării programelor concrete cum sunt inelul de transport în zona Mării Negre şi inelul energetic, în contextul preluării de către aceasta a preşedinţiei Adunării Parlamentare a Cooperării la Marea Neagră (APCEMN), a declarat, sâmbătă, Valeri Yazev, vicepreşedintele Dumei de Stat a Adunării Federale a Federaţiei Ruse.

România a predat sâmbătă preşedinţia rotativă a APCEMN Federaţiei Ruse, aceasta urmând să şi-o asume pe o perioadă de şase luni.

Preluând preşedinţia, Rusia va acorda o atenţie deosebită realizării programelor concrete, cum sunt inelul de transport în zona Mării Negre, inelul energetic. "Eu consider că această poziţionare a organizaţiei noastre faţă de proiectele globale care urmează să fie rezolvate în zona Mării Negre, cum ar fi conducta South Stream, Nabucco sau conducta din nord se va face totul pentru realizarea lor cât mai rapidă, pentru că acestea au ca scop perfecţionarea infrastructurii transportului, asigurării securităţii energetice a Europei şi a ţărilor noastre", a spus Yazev.

Potrivit acestuia, Rusia doreşte să menţină eficienţa şi autoritatea în zona Mării Negre, astfel încât să crească bunăstarea popoarelor din regiune.

Pentru Rusia, regiunea Mării Negre este o zonă în care s-au constituit interese naturale. Suntem legaţi de o istorie comună, de o infrastructură unitară a transporturilor. Este important ca Rusia să devină un mecanism de integrare economică a acestor ţări (din regiune - n.r.)", a afirmat Valeri Yazev.

Vicepreşedintele Dumei de Stat a Adunării Federale a Federaţiei Ruse a apreciat că preluarea preşedinţiei APCEMN este o "operaţiune dificilă", din cauza crizei economice care se manifestă la nivel global. În acest context, este necesară o conlucrare în vederea îndepărtării efectelor crizei la nivel naţional, regional şi global.

"Misiunea noastră în regiune este de a dezvolta pe toate căile zona Mării Negre, de a creşte eficienţa activităţii organizaţiei şi de colaborare. Avem toate motivele să sperăm că APCEMN va fi o platformă pentru dialogul interparlamentar. Noi avem o experienţă de 15 ani în colaborarea regională în zona Mării Negre şi avem dreptul să purtăm dialogul de pe această poziţie. Aşa vede Rusia sarcinile sale pentru această jumătate de an ", a afirmat oficialul rus. Totodată, Yazev a spus că, în contextul crizei economice care se manifestă în toată lumea, este necesar să se găsească platforme de discuţii în cadrul acestei organizaţii, pentru a "înţelege ordinea financiară care trebuie construită şi determinarea căilor de ieşire a economiilor noastre din criză".

În domeniul economiei, perioada crizei mondiale îşi va aduce corecturile sale în ordinea de zi. Nu avem o metodologie, nu putem înţelege profunditatea crizei şi nici când va ieşi economia mondială din această recesiune. Va trebui să găsim platforme de discuţii inclusiv în cadrul asociaţiei noastre, pentru a stabili şi a poziţiona ţările noastre, pentru a înţelege ordinea financiară care trebuie construită şi determinarea căilor de ieşire a economiilor noastre din criză", a menţionat Yazev.

Următoarea sesiune plenară a APCEMN va avea loc în noiembrie la Moscova, iar oficialul a lansat o invitaţie reprezentanţilor ţărilor din organizaţie la Orengoi, în zona de extracţie a gazelor naturale.

"Vă invit să veniţi la Moscova în noiembrie anul acesta, în documente fiind prevăzută şi o excursie. Eu îmi asum obligaţia de a asigura un charter pentru a se organiza o excursie de o zi la Orengoi, în zona de extracţie a gazelor din Rusia şi asta se va întâmpla în noiembrie, când este deja sezonul rece, când se exploatează în cantităţi mari gazele care asigură căldura şi în ţările dumneavostră", a spus vicepreşedintele Dumei de Stat a Adunării Federale a Federaţiei Ruse.

Potrivit preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, sesiunea plenară din toamnă a APCEMN este convocată pentru a aborda următoarele subiecte: exploatarea resurselor de apă din regiunea Mării Negre, gestionarea raţională a resurselor naturale din regiunea Mării Negre - consolidarea cadrului legislativ - şi fomarea conştiinţei şi comportamentului ecologic în statele membre ale organizaţiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb