Rusia va trimite al patrulea convoi umanitar în estul Ucrainei

V.B.
Internaţional / 24 septembrie 2014

Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă şi cel de Externe din Rusia se pregătesc să trimită un nou convoi umanitar în regiunea Donbas din estul Ucrainei, a anunţat astăzi ministrul adjunct pentru Situaţii de Urgenţă, Vladimir Stepanov, citat de presa străină.

Demnitarul a amintit că, pe 20 septembrie, mai multe autocamioane KamAz au adus în Doneţk peste 2.000 tone de încărcături umanitare. Stepanov a adăugat că în Rusia continuă activitatea de colectare a ajutoarelor umanitare şi cooperarea cu MAE rus privind trimiterea încărcăturii în Ucraina.

Vladimir Stepanov a mai spus că decizia privind data trimiterii acestui al patrulea convoi va fi adoptată prin canale diplomatice. Primele două convoaie umanitare au transportat încărcături în Lugansk, iar al treilea în Doneţk.

Acordul privind retragerea artileriei de calibru de peste 100 mm este respectat de separatişti doar în anumite zone, în timp ce, în altele, insurgenţii continuă să atace poziţiile ucrainene. Oficialii militari de la Kiev susţin că 24 militari ucraineni au fost răniţi în luptele sporadice de marţi şi miercuri în estul ţării, în pofida armistiţiului de la 5 septembrie. Pe de altă parte, preşedintele Petro Poroşenko i-a cerut ministrului Apărării să trimită comisari militari în Doneţk şi Lugansk, pentru a încerca să rezolve situaţia tensionată din zonă. Conform decretului prezidenţial, în funcţia de comisar pot fi numiţi şi soldaţi care au participat la aşa-numitele "operaţiuni antiteroriste", inclusiv persoanele rănite în cursul acestora.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb