S&T a inaugurat Cisco Security Competence Center

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 6 septembrie 2007

Grupul S&T a astăzi cel de-al şaselea său centru de competenţă. S&T Cisco Security Competence Center, creat în cooperare cu compania Cisco la Budapesta, se concentrează pe dezvoltarea de soluţii de securitate pentru industriile pe care le vizează cu precădere S&T, precum şi pe continuarea consolidării competenţelor şi transferului de know-how la nivelul întregului Grup. Numărul din ce în ce mai mare al atacurilor asupra securităţii informatice a companiilor şi facilităţilor lor IT&C, precum şi necesitatea de aliniere la standarde din industrie şi reglementări naţionale şi europene stimulează cererea de soluţii de securitate IT.

Noul S&T Cisco Security Competence Center deschis în Ungaria are o echipă de patru angajaţi care, în funcţie de domeniul pe care îl adresează, vor colabora cu aproximativ 30 de specialişti în securitate şi networking din Ungaria şi cu experţi din celelalte subsidiare ale S&T. Principala misiune a centrului de competenţă va fi dezvoltarea de soluţii de securitate pentru clienţii S&T, precum şi asigurarea suportului pentru consultanţii şi managerii de proiect din Grupul S&T în ceea ce priveşte consultanţa, planificarea şi implementarea de soluţii particularizate. În plus, capacitatea centrului de a extinde competenţele şi de a transfera know-how va fi pusă la dispoziţia clienţilor Grupului S&T.

Facilităţi moderne

Centrul de competenţă este echipat cu un set complet de echipamente demonstrative, care sunt puse la dispoziţia clienţilor şi angajaţilor S&T din întregul Grup în scopul evaluării şi testării soluţiilor de securitate înainte ca acestea să fie instalate şi operate de client. Centrul de competenţă este condus de Peter Szabo. "Reglementările de securitate folosite de către multe companii au un caracter temporar. Noile tipuri de ameninţări şi cerinţele de reglementare fac necesară implementarea unor concepte de securitate comprehensive cu abordare holistică a companiei (tehnologii, structură organizaţională şi angajaţi). Experţii din centrul nostru de competenţă au mulţi ani de experienţă în domeniu şi posedă abilităţile necesare pentru a asigura clienţilor suportul pentru planificarea şi implementarea celor mai moderne soluţii. Recent, S&T Ungaria a fost desemnată de Cisco cel mai bun partener tehnologic în domeniul securităţii, la nivel mondial", a explicat Christian Rosner, CEO S&T Group.

Concentrare pe soluţiile de securitate Cisco

Cisco este unul dintre partenerii strategici ai Grupului S&T. Pentru a proteja infrastructura IT, sisteme şi date esenţiale pentru companii, Cisco furnizează soluţii holistice. S&T are know-how-ul necesar implementării acestor soluţii destinate să răspundă cerinţelor specifice ale clienţilor şi a concentrat această bază de cunoştinţe într-un centru de competenţă. Centrul se concentrează predominant pe următoarele categorii de soluţii de securitate Cisco:

 soluţii firewall

 soluţii VPN

 sisteme de Intrusion Prevention

 sisteme de analiză a monitorizării şi răspuns (Monitoring Analysis & Response)

Specialiştii S&T analizează nivelul de securitate al companiilor, identifică zonele de risc potenţial sau care pot fi supuse îmbunătăţirilor şi dezvoltă cele mai eficiente concepte din punct de vedere al costurilor pentru a realiza o strategie de securitate IT cât mai completă pentru respectivul client. Prin implementarea componentelor soluţiilor Cisco, clienţii se pot baza pe cele mai moderne tehnologii.

Creşte incidenţa atacurilor IT

Problema securităţii IT a primit mai multă atenţie şi a fost prioritizată în multe dintre companii. Implementarea unei strategii holistice de protecţie este în continuare lăsată undeva în plan secund. Nevoia acută de soluţii de protecţie este, pe de-o parte, dirijată de numărul de atacuri, în continuă creştere şi complexitate. Riscurile de securitate precum malware, troieni, viruşi, viermi, spam sau atacuri care au ca ţintă disponibilitatea sistemelor IT şi a echipamentelor mobile constrâng companiile să acţioneze în direcţia îmbunătăţirii continue a măsurilor de protecţie. Un studiu al IDC arată că 45% dintre companiile chestionate s-au confruntat şi au stăvilit peste 1.000 tentative de atacuri pe parcursul anului 2006.

Factori de creştere - directivele şi standardele de protecţie recomandate de UE

În completarea iniţiativelor companiilor, standardele industriale şi reglementările naţionale şi la nivelul Uniunii Europene aduc în discuţie o serie de alte condiţii de îndeplinit, la îndeplinirea cărora S&T oferă suportul necesar. În particular, noile ţări membre ale Uniunii Europene - România şi Bulgaria - trebuie să se conformeze directivelor stabilite. Specificaţiile SOX (Sarbanes-Oxley Act) şi conformitatea cu standardele din industrie, cum este, de exemplu, PCI (Payment Card Industry Data Security Standard), limitează slăbiciunile din zona securităţii IT ce pot avea un impact negativ asupra imaginii şi reputaţiei companiei.

Investiţii mai mari pentru soluţii de protecţie IT

Creşterea numărului de factori de risc, precum şi a reglementărilor intrate în vigoare, investiţiile în soluţii de securitate IT sunt, de asemenea, în creştere. Conform unui studiu al Berlecon Research, la care au participat peste 100 de CIO şi manageri IT&C din companii germane cu minim 500 de angajaţi, 47% dintre companii intenţionează să investească mai mult în securitate IT în 2008. Experţii arată în acest studiu că până în 2011 volumul investiţiilor în această zonă se va dubla.

Proiecte finalizate de S&T Security

Experţii în soluţii de securitate IT de la S&T Ungaria, care acum conduc centrul de competenţă, au în portofoliu un număr important de proiecte încheiate. Exemple sunt implementarea sistemului Cisco MARS (Monitoring Analysis & Response System) pentru Euronet Worldwide, cea mai importantă companie europeană ce se ocupă de operarea reţelelor ATM, şi implementarea unui sistem de Intrusion Prevention şi a unui sistem MARS pentru banca ucraineană Nadra. "Colaborarea noastră cu Cisco se întinde pe parcursul a 12 ani, dintre care trei ani ca Gold Partner. Centrul nostru de competenţă oferă o bază excelentă pentru dezvoltarea viitoare a volumului de afaceri în zona soluţiilor de securitate, nu numai în Ungaria, ci şi în întreg Grupul S&T", a declarat Istvan Simon, Managing Director al S&T Hungary.

Despre S&T - - XETRA VIENNA: SNT

Cu un număr de aproximativ 3.000 de angajaţi şi venituri anuale de 461,3 milioane Euro în 2006, S&T este cel mai important furnizor de consultanţă, soluţii şi servicii IT pentru clienţii din Europa Centrala şi de Est şi din regiunea Germania-Austria-Elveţia. Împreună cu recent achiziţionata companie IMG AG, consorţiul îşi derulează cu succes activitatea în 23 de ţări, prin intermediul a peste 80 de birouri locale. Principalele domenii IT în care activează S&T sunt consultanţa, dezvoltarea, implementarea şi operarea de soluţii, procesele şi sistemele IT adaptate necesităţilor clienţilor. S&T oferă suport companiilor medii şi de tip enterprise şi le ajută să adauge valoare IT-ului. Compania se adresează în special clienţilor din firmele medii şi mari din domeniile producţiei industriale, telecomunicaţiilor, administraţiei publice şi comerţului, precum şi furnizorilor de servicii financiare şi companiilor de utilităţi. S&T are sediul central la Viena şi este listată la Bursa din Viena din anul 2003.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9711
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4799
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8959
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4717

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb