Bugetul general consolidat al statului va fi serios afectat de criza Covid-19, iar statul se va concentra ca investiţiile mari să se facă din investiţii europene, a declarat, ieri, în cadrul unei video-conferinţe, Sabin Sărmaş, preşedintele Autorităţii pentru Digitalizarea României (ADR).
Ieri, după întâlnirea transportatorilor cu premierul Ludovic Orban, preşedintele COTAR Vasile Ştefănescu a precizat pentru Ziarul BURSA că Guvernul se aşteaptă la venituri bugetare cu 40% mai mici în acest an, în comparaţie cu 2019. Transportatorii au solicitat premierului reducerea TVA-ului la 5%, în acest domeniu.
"Premierul Ludovic Orban şi-a notat solicitarea noastră, dar ne-a transmis că bugetul este limitat şi că să fim conştienţi că încasările bugetare vor fi mai mici cu 40%, în cursul acestui an faţă de 2019. În aceste condiţii, nu se ştie exact ce sprijin financiar va fi acordat domeniului nostru de activitate", ne-a spus Ştefănescu, liderul COTAR.
Sărmaş a mai afirmat că aceste situaţii de criză pun presiune pe autorităţi pentru a se reforma şi a reamintit că luni. Guvernul a adoptat o OUG prin care obligă toate instituţiile publice din România să primească documente semnate electronic şi să răspundă în acelaşi mod.
"Este o schimbare majoră între relaţia dintre companii în special şi sectorul public. Este o măsură care va schimba pe termen lung faţa României în ceea ce priveste serviciile publice", a spus preşedintele ADR.
1. Bugetul pe 2020 fiind atat de afectat inseamna ca
(mesaj trimis de Popa Liliana în data de 03.04.2020, 14:46)
Buna ziua . La o criza atat de grava ,cand deja statul cheltuieste pe datorie ,va incasa mai putin de la companiile unde are actiuni si mult mai putin din TVA ,deci in aceste conditii trebuie actiuni imediate ,chiar in timpul starii de urgenta . Trebuie prorogata Legea 127 ( noua a pensiilor ) ,un numar de ordonante prin care s-au marit drepturile si beneficiile de pensie pentru anumite grupuri profesionale si anumite grupuri de varsta .
Si chiar si Legea salarizarii trebuie ajustata proportional cu criza actuala (si legea salarizarii are prevederi esalonate cu cresteri nesustenabile ). Macar aceste prevederi exagerate inca nu au intrat in functiune ,ca sa nu mai protesteze grupurile de presiune ca "e un drept cucerit ,nu se mai poate modifica ".
Daca PNL nu face aceste corectii ,imaginea va fi de partid care a facut toata campania de contestare trecuta pe care noi o stim (inclusiv pe cheltuielile bugetare si deficitul bugetar ) numai ca sa si asigure accesul la gestionarea bugetului si alocarea finantarilor ! Nici nu inteleg de ce sa amane alegerile locale acum ,pina in 28 iunie se vor reduce restrictiile de miscare si in plus ,vor fi cateva sute de mii de romani simpatizanti in plus fata de 2016 ! Daca guvernul nu face corectiile legislative imediat necesare ,nici macar expatii nu vor mai simpatiza cu PNL !