"SABMiller" plăteşte 5,6 miliarde de dolari pentru "Grupo Empresarial Bavaria"

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 20 iulie 2005

"SABMiller" Plc Marea Britanie, al treilea producător mondial de bere, a decis să cumpere "Grupo Empresarial Bavaria" din Columbia, în schimbul sumei de 5,6 miliarde de dolari, ca rezultat al concurenţei pe care i-o face "InBev" NV pe piaţa din America Latină. În consecinţă, acţiunile companiei britanice au crescut pînă la un nivel record. Titlurile "SABMiller" au cîştigat 55 pence după anunţ, atingînd un curs de 943 pence în prima parte a zilei, pe piaţa din Londra. În ultimul an, acţiunile companiei au cîştigat 31%.

"SABMiller" va plăti 3,5 miliarde de dolari în titluri acţionarului majoritar pentru 71,8% din "Bavaria", al doilea producător de bere din America Latină. "SABMiller", producătorul mărcilor Miller Lite şi Pilsner Urquell, va mai plăti 2,1 miliarde în numerar acţionarilor minoritari ai "Bavaria".

Tranzacţia este, pentru "SABMiller", cea mai mare de după 2002, an în care a achiziţionat "Miller Brewing". Prin preluarea "Grupo Empresarial Bavaria", "SABMiller" cîştigă mărcile Aguila din Columbia şi Cristal din Peru.

Directorul executiv al companiei britanice, Graham Mackay, caută să extindă operaţiunile acesteia în afara Europei şi Africii de Sud, cu scopul de a accelera creşterea vînzărilor, în condiţiile în care, anul trecut, producătorul belgian de bere "InBev" a cumpărat "AmBev", cel mai important producător de profil din America Latină.

"America Latină este o piaţă foarte mare, cu un nivel relativ mare de creştere a Produsului Intern Brut pe persoană", consideră James Laing, administrator de fonduri la "Aberdeen Asset Management" din Londra.

Economiile din America Latină şi Caraibe ar putea să crească cu 4,4% în 2005, după ce, anul trecut, au cunoscut cel mai rapid ritm de expansiune din ultimii 24 de ani, spun specialiştii. Asta, în condiţiile în care economia celor 12 state europene care împart moneda unică vor creşte, probabil, cu 0,3% în trimestrul al doilea din acest an, potrivit estimărilor Comisiei Europene.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb