Saint-Gobain finalizează fabrica de la Turda

S.B.
Companii / 23 iulie

Saint-Gobain finalizează fabrica de la Turda

Saint-Gobain România anunţă finalizarea celei de-a doua linii de producţie a plăcilor de gips-carton la Turda, după încheierea testelor de producţie ce au debutat la finalul anului trecut şi a unui program complex de recepţie a lucrărilor, potrivit unui comunicat al companiei.

Rezultat al unei investiţii de peste 50 de milioane euro, noua linie marchează şi aniversarea, anul acesta, a 30 de ani de prezenţă, excelenţă şi inovaţie Saint-Gobain Rigips în industria materialelor de construcţii din România.

Linia de producţie include o instalaţie de măcinare-calcinare, o linie de formare, uscare şi stivuire a plăcilor, dezvoltările tehnice aferente acesteia ocupând o suprafaţă de aproximativ 14.000 m².

Echipamentele de producţie folosesc tehnologie de ultimă oră, viteza mai mare a acestora permiţând o capacitate de producţie îmbunătăţită. La fel ca în cazul facilităţilor deja existente, plăcile din gips-carton produse pe noua linie sunt însoţite de Declaraţii de mediu pentru produs (EPD), acest fapt confirmând angajamentul Saint-Gobain pentru materiale de construcţie mai sustenabile.

În plus, la nivel de producţie, eficienţa energetică a fost o prioritate, noua linie având consumuri specifice de energie reduse, atât pentru calcinare, cât şi pentru uscarea plăcilor.

"Această investiţie de peste 50 milioane euro reflectă angajamentul nostru continuu către consolidarea prezenţei Saint-Gobain în România. Noua linie, care funcţionează în parametri optimi, reprezintă un pas major către îmbunătăţirea semnificativă a eficienţei producţiei şi extinderea gamei noastre de produse pentru a servi mai bine o bază de clienţi în continuă creştere, cu nevoi din ce în ce mai diverse", a declarat Ovidiu Păscuţiu, CEO al Grupului Saint-Gobain în România.

Impactul local este semnificativ, creşterea capacităţii fabricii asigurând crearea a peste 100 noi locuri de muncă, dar şi dezvoltarea de noi oportunităţi economice locale şi regionale pentru partenerii brandului.

Pe lângă creşterea disponibilităţii produselor în piaţă, amplificarea capacităţii de producţie deschide noi orizonturi, Saint-Gobain consolidându-şi poziţia de lider în inovaţie şi calitate în industria materialelor de construcţii. Luăm în considerare creşterea nivelului exporturilor produselor fabricate la Turda şi prin posibilitatea de a produce aici noi tipuri de plăci, ce urmează a fi dezvoltate în conformitate cu cerinţele pieţelor din ţările vecine României.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb