Salariaţii de la Rafo au blocat calea ferată Adjud-Ciceu

E.P.
Ziarul BURSA #Politică / 29 aprilie 2005

Aproape 1000 de salariaţi de la Rafo Oneşti au blocat ieri calea ferată Adjud-Ciceu în zona staţiei Borzeşti, două trenuri- unul de marfă, care se îndrepta către Ciceu, şi altul de persoane, care mergea spre Adjud, aşteptînd să plece mai departe. Protestatarii sînt nemulţumiţi că Guvernul nu a aprobat certificatul de exonerare a TVA blocat pentru importul de ţiţei, informează Rompres.

Ion Marian, liderul sindicaliştilor de la Rafo, afirmă că mişcarea a fost spontană şi nu a avut aprobarea conducerii sindicatului.

Încă de dimineaţă la ora 7.00, salariaţii de la Rafo nu au mai vrut să intre la muncă, adunîndu-se pe platforma din faţa intrării principale a rafinăriei pentru a aştepta decizia Guvernului. Pentru că la ora 14.30 nu a venit nici un răspuns de la Executiv, ei au decis să se îndrepte către calea ferată şi să o blocheze.

La închiderea ediţiei, muncitorii se aflau încă în negocieri cu reprezentanţii jandarmeriei pentru eliberarea liniei de cale ferată.

Guvernul a analizat ieri situaţia de la Rafo

Ministrul finanţelor, Ionuţ Popescu a prezentat ieri, în şedinţa de Guvern, o notă informativă privind situaţia de la "Rafo" Oneşti. Nota confidenţială a fost elaborată de preşedintele ANAF, Sebastian Bodu, după ce, timp de o săptămînă, consilierii din subordinea sa s-au întîlnit cu reprezentanţii "Rafo" ca să discute pe marginea certificatului de exonerare. Activitatea de la rafinăria din Oneşti a fost sistată de aproape o săptămînă, din cauză că societatea a rămas fără bani după ce a plătit în avans TVA în vamă, în valoare de aproximativ 500 de miliarde de lei, pentru import de ţiei. Directorul rafinăriei, Paul Ivaşcu, susţine că "Rafo" este îndreptăţită să primească certificatul de exonerare, prin care societatea ar putea să achite statului TVA după un ciclu de producţie şi nu înainte.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb